Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Τατσόπουλος στα Παραπολιτικά 90,1: Η Χρυσή Αυγή δεν δικάστηκε για την ιδεολογία της αλλά για το παραστρατιωτικό της μηχανισμό

«Αυτή η παραστρατιωτική οργάνωση, γιατί αυτό δικάζεται, δεν δικάζεται για την ιδεολογία της αλλά για το παραστρατιωτικό της μηχανισμό», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο συγγραφέας, Πέτρος Τατσόπουλος, με αφορμή την απόφαση της δίκης της Χρυσής Αυγής.

«Θα έπρεπε όχι απλώς να τοποθετηθεί εκτός νόμου πολύ νωρίτερα, να μην βρεθεί εντός νόμου. Το πρώτο λάθος που έκανε ο Άρειος πάγος τότε που έδωσε άδεια σε μια οργάνωση που δεν έκρινε ούτε ότι θέλει να ανατρέψει το πολίτευμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν είναι μόνο ότι τα λέγανε αλλά είχανε φτιάξει και το μηχανισμό για να τα επιβάλλουνε. Τα τάγματα εφόδου, την αντιποίηση αρχής, που κάνανε εφόδους στις λαϊκές και κάνανε αντιποίηση αρχής, τις δολοφονικές επιθέσεις», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

«Με την Χρυσή Αυγή πριν από τη δολοφονία του Π. Φύσσα, είχαν ασχοληθεί το Συμβούλιο της Ευρώπης, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, ο Συνήγορος του Πολίτη, το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών, είχανε φτιάξει φακέλους ως το ταβάνι για την εγκληματική δράση. Οπότε περιμένω το αυτονόητο, να αποδοθεί δικαιοσύνη», τόνισε ο κ. Τατσόπουλος.

«Γιατί αν δεν υπήρξε εγκληματική οργάνωση, αν δεν υπήρξε κεντρικός σχεδιασμός όπως είπε η κα Εισαγγελέας το Δεκέμβριο τότε όλα αυτά που ζήσαμε όλα αυτά τα πέντε χρόνια τι ήταν; Ήταν κάποιοι ευέξαπτοι ανθρωποι οι οποίοι στα τυφλά κάναν πογκρόμ στις αγορές ή χτυπάγανε τους μετανάστες ή χτυπάγανε τους συνδικαλιστές; Όλα αυτά τα κάναν χωρίς άνωθεν εντολή; Είναι τόσο παράλογο να το δεχτεί αυτό κάποιος ότι ήταν με δική τους πρωτοβουλία», επισήμανε στη συνέχεια ο ίδιος.

«Δυστυχώς δεν είναι αναμάρτητος ούτε η ΝΔ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, πολλές φορές για πολύ κοντόθωρες κομματικές σκοπιμότητες προσπαθήσανε να βρουν ένα modus vivendi με αυτή την παραστρατιωτική οργάνωση», σημείωσε επιπρόσθετα.

«Σήμερα, κατόπιν εορτής, τους βλέπω όλους να είναι εναντίον. Χαίρομαι που είναι τόσοι πολλοί στους δρόμους αλλά ίσως να έπρεπε να ήμασταν όλοι λίγο νωρίτερα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

 

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ