Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Αλαλούμ με τα ελαφρυντικά που πρότεινε η Εισαγγελέας

Για ακόμα μια φορά η δίκη της Χρυσής Αυγής δεν παύει να μας εκπλήσσει. Η εισαγγελέας ενώ αρχικά είχε προτείνει να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στους κατηγορούμενους εκτός από τρεις, λίγη ώρα αργότερα, άλλαξε την πρότασή της.

Μετά την πρόταση της εισαγγελέως για αναγνώριση επιμέρους ελαφρυντικού στους βουλευτές και οι υπόλοιποι δικηγόροι των πρώην βουλευτών καθώς και δικηγόροι άλλων καταδικασμένων μελών της Χρυσής Αυγής ζήτησαν την αναγνώριση του εν λόγω ελαφρυντικού.

Η εισαγγελέας της έδρας συμπληρωματικά πρότεινε το εν λόγω ελαφρυντικό να αναγνωριστεί και στους πρώην βουλευτές που καταδικάστηκαν για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα με το 187 του παλαιού Πκ παράγραφος 6, «η μη τέλεση οποιουδήποτε από τα επιδιωκόμενα εγκλήματα των παραγράφων 1 και 3 συνιστά ελαφρυντική περίσταση».

Τα εγκλήματα αυτά είναι μεταξύ άλλων: ανθρωποκτονία με πρόθεση, βαριά σωματική βλάβη, αρπαγή, αναγκαστική εξαφάνιση προσώπου, εμπόριο δούλων, εμπορία ανθρώπων, αρπαγή ανηλίκων, ακούσια απαγωγή και βιασμός.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ