Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Βρεττάκος στα Παραπολιτικά 90,1: Η δολοφονία του Παύλου αφύπνισε πολύ κόσμο – Δεν έχουμε τελειώσει με το φασισμό

«Είναι μια νίκη, μια ιστορική απόφαση που ξεπερνάει τα όρια της χώρας και νομίζω ότι πρέπει κατάματα να δούμε τις αιτίες που γεννούν αυτού του είδους τα προβλήματα και να τα αντιμετωπίσουμε με ένα πιο σοβαρό τρόπο όλοι μας», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο δήμαρχος Δραπετσώνας -Κερατσινίου, Χρήστος Βρεττάκος, αναφορικά με την απόφαση της δίκης για τη Χρυσή Αυγή. Μεταξύ άλλων, ο κ. Βρεττάκος επεσήμανε ότι «βαριά φέρναμε ότι δολοφονήθηκε στον κεντρικό δρόμο της πόλης ένα νέο παιδί μόνο και μόνο γιατί είχε αποφασίσει να περπατάει όρθιο».

«Ταυτόχρονα αισθανόμασταν βαριά γιατί νοιώθαμε ότι είχαμε μεγάλη ευθύνη, για να το συνδέσω με το εκλογικό ποσοστό της ΧΑ, ότι αφήσαμε σε αυτές τις γειτονιές να ριζώσει το δηλητήριο της ξενοφοβίας, το δηλητήριο του ρατσισμού, του αφήνω τα ταπεινά μου ένστικτα την οργή και την αγανάκτηση από ένα πολιτικό σκηνικό που με πληγώνει να βγουν στην επιφάνεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το φέρναμε βαριά θεωρώ λοιπόν ότι χθες με μια απόφαση του δικαστηρίου που ταυτίστηκε με τη Δικαιοσύνη γιατί πολλές φορές μια απόφαση ενός δικαστηρίου δεν έρχεται πάντα με το λαϊκό αίσθημα περί δικαίου που θα έπρεπε κάποιες φορές να επικρατεί. Μια απόφαση δικαστηρίου που μας έδωσε τη δυνατότητα να πάρουμε μια ανάσα, να ανακουφιστούμε», υπογράμμισε ο ίδιος.

Ο κ. Βρεττάκος, ωστόσο είπε πως «δεν τελειώσαμε με το φασισμό, σε εποχές κρίσεις, σε εποχές που δοκιμάζονται πολιτικές και δεν δίνουν διέξοδο στους ανθρώπους, σε εποχές που αφήνουμε υπαρκτά προβλήματα και δυσκολίες να δηλητηριάζουν τις καρδιές των ανθρώπων με μίσος είναι πρόσφορο λίπασμα για να μπορεί ο φασισμό να σηκώνει κεφάλια».

«Η δολοφονία του Παύλου αφύπνισε πολύ κόσμο, δεν θα έπρεπε να φτάσουμε στο χαμό ενός νέου ανθρώπου για να αφυπνιστούμε», τόνισε ο δήμαρχος Δραπετσώνας – Κερατσινίου.

«Έπρεπε να χαθεί ένα νέο παιδί για να μπορέσει μια κοινωνία να δει ότι πρέπει με έναν άλλο τρόπο να αντιμετωπίσει κάποια πράγματα, να μιλήσουμε λίγο περισσότερο, να πάρει απόφαση ότι δεν μας φτάνει ο καναπές για να αντιμετωπίζουμε μερικές φορές κάποια ζητήματα», δήλωσε επιπρόσθετα.

 

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ