Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Πλεύρης στα Παραπολιτικά 90,1 για το παραλήρημα Πολάκη: Αν ήθελα να γίνω ναζί ή φασίστας το ’’διαβατήριο’’ το είχα λόγω του πατέρα μου

«Αν ήθελα να γίνω ναζί ή φασίστας το ”διαβατήριο” το είχα λόγω του πατέρα μου», απάντησε μέσω των Παραπολιτικών 90,1 ο βουλευτής της ΝΔ Θάνος Πλεύρηςστις κατηγορίες του τέως αναπληρωτής υπουργού Υγείας Παύλου Πολλάκη ότι ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής.

Αναφορικά με την δίκη της Χρυσής Αυγής, ο κ. Πλεύρης σημείωσε πως «το πλαίσιο ποινής για τον αρχηγό της οργάνωσης είναι με το παλιό ποινικό κώδικα 10 έως 20 χρόνια και με τον νέο 5 έως 15 χρόνια».

Για την στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων, ο βουλευτής τη ΝΔ διευκρίνισε ότι «με τον παλιό κώδικα θα έχουν στέρηση για 10 χρόνια ενώ με τον νέο δεν θα υπάρξει στέρηση».

Παράλληλα ο κ. Πλεύρης επισήμανε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε τις ρυθμίσεις ενώ εκκρεμούσε η δίκη της Χρυσής Αυγής έχοντας πλήρη επίγνωση ότι αν καταδικαστούν θα έχουν ευνοϊκή μεταχείριση».

Την ίδια στιγμή, ο ίδιος απέδωσε σκοπιμότητά στο ΣΥΡΙΖΑ σε ότι αφορά τη μείωση των ποινών λέγοντας ότι στόχος ήταν η εύνοια στις τρομοκρατικές οργανώσεις.

Ακόμη τόνισε πως «η προσέγγιση της ΝΔ ήταν προς τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής».

Εν κατακλείδι, ανέφερε πως «οι δικαστές έκριναν σαν δικαστές με βάση το νόμο λέγοντας ότι η ελληνική δημοκρατία επεφύλαξε ένα κράτος δικαίου και για αυτούς που είναι εχθροί της δημοκρατίας».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ