Σοβαρότατες καταγγελίες για ενδείξεις «στημένων» διαγωνισμών έργων από την Περιφερειακή αρχή.

Share:

Επερώτηση Προς κ. Περιφερειάρχη

Η Περιφερειακή Αρχή 2014-2019 εξασφάλισε, όπως είναι γνωστό, 30 εκατομ. ευρώ από το ΠΔΕ για την βελτίωση και αναβάθμιση του οδικού δικτύου της ΠΕ Κέρκυρας. Από αυτά τα 18 εκατομ. αφορούν στο επαρχιακό δίκτυο και η κατανομή τους, σε οδικούς άξονες και ποσά, είχε ήδη γίνει με απόφαση του ΠΣ κατά την προηγούμενη περίοδο.

Καθίσταται προφανές ότι οι πιστώσεις αυτές, που εξασφαλίστηκαν με μεγάλη προσπάθεια, πρέπει να αξιοποιηθούν κατά τον πιο ορθολογικό τρόπο, με διασφάλιση της διαφάνειας και της νομιμότητας και με στόχο την ταχεία βελτίωση των συνθηκών της ασφαλούς κυκλοφορίας κατοίκων και επισκεπτών.

Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε, από τις επιστολές ενδιαφερομένων μηχανικών-εργολάβων, της Πανελλήνιας Ένωσης τους και του ΤΕΕ Κέρκυρας, τις σοβαρές καταγγελίες για ισχυρές ενδείξεις ότι επιχειρείται από την ΠΙΝ «έλεγχος» των διαδικασιών των διαγωνισμών των έργων με καταστρατήγηση των όρων διαφάνειας και συμμετοχής που ορίζει ο ν. 4412/2016 με πιθανολογούμενη την αλλοίωση των αποτελεσμάτων ανάδειξης αναδόχου.

Επειδή το δημόσιο χρήμα πρέπει να επανεπενδύεται για τις ανάγκες των πολιτών και όχι για τις «ορέξεις» των επιτήδειων,

επειδή μας ενδιαφέρει η αποκατάσταση του οδικού δικτύου της ΠΕ Κέρκυρας και όχι η «αποκατάσταση» ημετέρων,

καλείται η κα περιφερειάρχης:

· Να διαψεύσει τα καταγγελλόμενα.

· Να αποκαταστήσει το κύρος και την αξιοπιστία της ΠΙΝ.

· Να προχωρήσει άμεσα στην αποδοχή των προτάσεων των συλλογικών οργάνων των μηχανικών και εργολάβων, να ακυρώσει και να επαναλάβει τους «προβληματικούς» διαγωνισμούς.

Previous Article

Παράταση στην κατάθεση των αιτήσεων για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν απο τον covid-19

Next Article

Το ΠΑΜΕ συνταξιούχων καλεί στη συγκέντρωση που οργανώνουν τα σωματεία την Τρίτη 13/10, στις 18:30, στο Εργατικό Κέντρο.

Σχετικά Άρθρα