Το ΠΑΜΕ συνταξιούχων καλεί στη συγκέντρωση που οργανώνουν τα σωματεία την Τρίτη 13/10, στις 18:30, στο Εργατικό Κέντρο.

Share:

Οι συνταξιούχοι μαζικά και αγωνιστικά να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση για την προστασία της υγείας του λαού και των δικαιωμάτων μας, διεκδικώντας ότι μέχρι σήμερα τους έχει αφαιρεθεί από τις καταστροφικές περικοπές των περασμένων χρόνων. Τις μειώσεις στις συντάξεις, κύριες, επικουρικές, στο ΕΚΑΣ, στα δώρα, στην υγεία, στα φάρμακα, στις κοινωνικές παροχές, που έχουν προσθέσει στην ζωή μας ανυπέρβλητα προβλήματα.
Διεκδικούμε:
• Να καλυφθούν άμεσα οι τραγικές ελλείψεις σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας με υλικά, κρεβάτια, γιατρούς και νοσηλευτές.
• Να δημιουργηθούν τώρα νέες υποδομές με δημόσιους οίκους ευγηρίας, κέντρα αποκατάστασης. Να γίνει πρόσληψη προσωπικού για βοήθεια στο σπίτι των ανήμπορων και άμεσα δωρεάν μοριακή ανίχνευση του ιού covid-19 σε όλους τους εργαζόμενους των μονάδων.
• Να προσληφθεί προσωπικό στα ασφαλιστικά ταμεία και να εκδοθούν άμεσα οι εκκρεμείς συντάξεις που φθάνουν τις εκατοντάδες χιλιάδες, κάποιες από το 2015.
• Να αποδοθούν τώρα με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης τα αναδρομικά του 11μηνου Ιούνης 2015, Μάης 2016 που αφορούν τις κύριες, επικουρικές συντάξεις καθώς και τις αποδοχές της 13ης και 14ης σύνταξης, σε όλους τους συνταξιούχους.
• Να μην γίνει ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης αρχίζοντας από την Επικουρική.
• Να ανακεφαλαιοποιηθούν τώρα τα ασφαλιστικά μας ταμεία.
• Να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις και να ορισθεί η κατώτερη σύνταξη στα 600Ευρώ από τα 384 που είναι σήμερα.
Μαζί με τους εργαζόμενους, τα παιδιά, μας στη συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας την Τρίτη 13/10 , στις 18:30.

Previous Article

Σοβαρότατες καταγγελίες για ενδείξεις «στημένων» διαγωνισμών έργων από την Περιφερειακή αρχή.

Next Article

Βιοπληροφορική και νευροεκφυλισμός στο πλαίσιο του 4ου παγκόσμιου συνεδρίου GeNeDis 2020

Σχετικά Άρθρα