Οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο καταγγέλλουν τη Διοίκηση

Share:

Πρωτοφανή γεγονότα συνεχίζουν να συμβαίνουν στο Γ.Ν. της Κέρκυρας , καθώς από την προηγουμένη Διοίκηση που είχε βαλθεί να σπάσει όλα τα ρεκόρ συνεχών << ΕΝΤΕΛΛΕΣΘΕ>> κυρίως στον Ιατρικό κλάδο και συμπεριφορών με κομματικά κριτήρια , αυταρχικές συμπεριφορές βγάζοντας από το γραφείο Παθολόγο και αναγκάζοντας άλλους να παραιτηθούν !!!
Τώρα πλέον, έχουμε περάσει στην τωρινή Διοίκηση και στην εποχή του «Αποφασίζομεν και Διατάζομεν», με την κατάσταση να χειροτερεύει !!!!
Συγκεκριμένα η Διοίκηση :
• Πραγματοποιεί επιλεκτικές συναντήσεις και ενημερώσεις μόνο με τους αρεστούς και τους πρόθυμους << πληροφοριοδότες», όπως άλλωστε ο ίδιος έχει δηλώσει παρουσία του Προέδρου και του Αντιπρόεδρου του σωματείου μας .
• Πεισματικά υπεκφεύγει ή /και κρύβεται ώστε να μην συναντηθεί με το Σωματείο των Εργαζομένων ώστε να συζητηθούν κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και αφορούν στην ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου.
• Αποδέχεται παράνομες μετακινήσεις προσωπικού, όπως εκείνη επικουρικού τραυματιοφορέα ο οποίος έστω και αν πληρώνεται από τον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου μας συνεχίζει να εργάζεται σε άλλο Νοσοκομείο.
• Προβαίνει σε παράνομες εσωτερικές μετακινήσεις προσωπικού, σε διαφορετικές θέσεις από αυτές για τις οποίες έχει προσληφθεί.
• Αυξάνονται επικίνδυνα οι περιπτώσεις αυταρχικών, απαξιωτικών και αρκούντως προσβλητικών συμπεριφορών του ιδίου κατά συνάδελφων.
• Πλέον, προβαίνει σε παράνομες επιβολές ποινών, με τη νομιμότητα των διαδικασιών που επιλέγει να εξετάζονται σοβαρά, δεδομένου του γεγονότος ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται προσωπικά από τον ίδιο, χωρίς καν να έχουν ενημερωθεί τα μέλη του ΔΣ του Νοσοκομείου, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η θέση της Δ/ντριας της Ιατρικής Υπηρεσίας, αλλά και του Επιστημονικού Συμβουλίου.
Ουσιαστικά, καταργεί στην πράξη το θεσμικό ρόλο του ΔΣ, της Δ/ντριας της Ιατρικής Υπηρεσίας και του Επιστημονικού Συμβουλίου, τα οποία είναι γνωμοδοτικά όργανα.
Πριν καν προβεί σε εγγραφή ενημέρωση για τα όσα ο ίδιος θεωρεί επιλήψιμα, αποφασίζει, καταδικάζει και απλά ανακοινώνει τις ποινές και τα πρόστιμα που εκείνος κρίνει αναγκαία, ως σαν να είναι ο αστυνομικός της γειτονιάς που βγήκε παγανιά για να εντοπίσει παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.
Οι διώξεις, οι τιμωρίες και τα χρηματικά πρόστιμα που πρόσφατα επέβαλε κατά των τεσσάρων ιατρών Χειρουργικής κλινικής και Μαιευτικής έχουν προκαλέσει την αναστάτωση και αγανάκτηση των συνάδελφων αλλά και της τοπικής κοινωνίας της Κέρκυρας χωρίς να έχουν πριν ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία .
Πλέον, αναρωτιόμαστε ποιος έχει σειρά, όταν οι απαξιωτικές, προσβλητικές και απειλητικές συμπεριφορές κατά Διευθυντών Υπηρεσιών, πολλές εκ των οποίων λαμβάνουν χώρα κατά μεσής των διαδρόμων του Νοσοκομείου και παρουσία κοινού, εντείνονται μέρα με τη μέρα.
Την ίδια στιγμή η Διοίκηση εδώ και 8 μήνες έχει πράξει από ελάχιστα έως τίποτα για την ουσιαστική ενίσχυση του νοσοκομείου και την προετοιμασία του για το δύσκολο επόμενο διάστημα. Ελάχιστες – για τα μάτια του κόσμου – προσλήψεις γιατρών – νοσηλευτών πάντα Επικουρικού προσωπικού ( ενώ το ίδιο διάστημα υπήρξαν και αποχωρήσεις) που σε καμία περίπτωση δεν αρκούν για να καλύψουν τα τεράστια κενά. Απόδειξη, συνεχίζουν οι μονοβάρδιες ακόμα και σε καίρια τμήματα όπως το ΤΕΠ – COVID και το Τμήμα Ειδικών Λοιμώξεων ενώ η κατάρτιση προγράμματος εφημέρευσης αποτελεί πραγματικό άθλο! !!
Ξεχωριστή αίθουσα αναμονής για τα ύποπτα περιστατικά δεν έχει δημιουργηθεί με τον κίνδυνο ενδονοσοκομειακής διασποράς να είναι μεγάλος ενώ και στο Τμήμα Ειδικών Λοιμώξεων λειτουργεί μόνο η μια πτέρυγα η οποία προφανώς δεν θα είναι αρκετή σε περίπτωση αύξησης της ροής των περιστατικών. Αντί λοιπόν να ψάχνει με τι αφορμή θα επιβάλλει ποινές στο προσωπικό, η κος Διοικητής ας ασχοληθεί με τα σοβαρά θέματα έστω και τώρα στο και 5 !!!!
Όλα τα παραπάνω μας υποχρεώνουν για ακόμη μια φορά να καταδικάσουμε δημόσια τις παραπάνω ενέργειες της Διοίκηση του Γ.Ν.Κ. για τον πρωτοφανή, απαράδεκτο, και καθόλα ζημιογόνο τρόπο με τον οποίο επιλέγει να λειτουργεί.

Καταδικάζουμε τις απαξιωτικές και προσβλητικές συμπεριφορές της Διοίκησης κατά των συνάδελφων εργαζόμενων στο Νοσοκομείο μας!
Τον καθιστούμε εξ ολοκλήρου και προσωπικά υπεύθυνο για την περαιτέρω επιδείνωση των προβλημάτων που ήδη υπάρχουν και ταλαιπωρούν τους εργαζόμενους και τους νοσηλευόμενους!
Τον καλούμε να λειτουργήσει με ΣΕΒΑΣΜΌ απέναντι στο προσωπικό του Νοσοκομείου και των Κ.Υ. της Κέρκυρας, με όρους, τρόπους και συνθήκες που συνάδουν με ένα σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον, με μια ευνομούμενη και δημοκρατική χώρα.
Τον καλούμε να άρει όλες τις παράνομες και τιμωριτικές αποφάσεις που αυθαίρετα έχει λάβει μέχρι σήμερα, καθώς επίσης να λειτουργήσει με τα γνωμοδοτικά όργανα για σωστές και νόμιμες αποφάσεις ώστε να επανέλθει η ηρεμία και η εύρυθμη λειτουργία στο Νοσοκομείο μας!!!
Εξάλλου όπως κάναμε και στις προηγούμενες διοικήσεις όπου αυθαιρετούσαν κατά των εργαζομένων , όπου στοχοποιούσαν βάση κομματικών κριτηρίων συνεχίζουμε και αγωνιζόμαστε για όλους τους εργαζόμενους !!
Δεν ξεχνάμε τη συνδικαλιστική μας ταυτότητα προς ιδίων όφελος , δεν είμαστε ” μονόφθαλμοι ” , συνεχίζουμε και κρίνουμε το έργο όλων των Διοικήσεων χωρίς να έχουμε επιλεκτική μνήμη !!!!πάντα προς όφελος των εργαζομένων !!!

Previous Article

Γιάννης Κοντός: «Δίκην Αρχιερέως»

Next Article

Αναβαθμίζεται και εκσυγχρονίζεται το Πολιτιστικό Κέντρο Αυλιωτών.

Σχετικά Άρθρα