Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Αναβαθμίζεται και εκσυγχρονίζεται το Πολιτιστικό Κέντρο Αυλιωτών.

Προγραμματική Σύμβαση για την επισκευή του κτηρίου του Πολιτιστικού Κέντρου Αυλιωτών υπέγραψαν η Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου και ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας Μελίτας Ανδριώτη, του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Νίκου Μουζακίτη, του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου Σωτήρη Κουρή και του Αντιδημάρχου Καθημερινότητας του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας Νίκου Μουζακίτη.

Σκοπός της παρούσης Προγραμματικής Σύμβασης είναι η επισκευή του κτιρίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Αυλιωτών, ενός σύγχρονου και ευρύχωρου κτηρίου που βρίσκεται στο κέντρο της Δημοτικής Κοινότητας και καταλαμβάνει χώρο 120 τ.μ. περίπου, στον οποίο φιλοξενεί την Φιλαρμονική, την Χορωδία, την Βιβλιοθήκη η οποία στα χρόνια της λειτουργίας της συγκέντρωσε περίπου 10.000 τόμους και το Δημοτικό Κατάστημα.

“Η Περιφερειακή Αρχή απο την πρώτη στιγμή έδειξε το αμέριστο ενδιαφέρον της αντιλαμβανόμενη πως η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ένα κτήριο που φιλοξενεί πολιτιστικές εκδηλώσεις και άλλες δραστηριότητες πρέπει να αποτελέσει ένα χώρο σύγχρονο και λειτουργικό. Στόχος της είναι η διατήρηση και ανάδειξη της ιδιαίτερης πολιτιστικής ταυτότητας της κερκυραϊκής υπαίθρου και η ανάπτυξη των τοπικών πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Η μελέτη έχει εκπονηθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας οι εργασίες περιλαμβάνουν καθαιρέσεις επιχρισμάτων και κατασκευή νέων, επισκευές κουφωμάτων, χρωματίσματα και όποια άλλη εργασία παραστεί αναγκαία για τεχνικά και λειτουργικά άρτια επισκευή του κτιρίου. Η προεκτιμώμενη δαπάνη για την υλοποίηση του έργου είναι 30.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, και θα καλυφθεί από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων / Π.Ε. Κέρκυρας και η διαδικασία ξεκίνησε από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Π.Ι.Ν.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ