Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων πιο κοντά στον αθλητισμό

To “πράσινο φως” για την κάλυψη μεσω χρηματοδότησης, των μετακινήσεων σε άλλους νομούς των αθλητικών ομάδων, και από πόρους των Περιφερειών, υπό την προϋπόθεση ύπαρξης σχετικής εγγραφής στον προϋπολογισμό τους, προβλέπει κυβερνητική τροπολογία η οποία ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής.

Το ζήτημα των αθλητικών σωματείων, τα οποία ήδη έχουν βιώσει τρομερή μείωση των
εσόδων τους, καθώς το μεγαλύτερο μέρος τους προέρχεται από εισιτήρια, διοργάνωση εκδηλώσεων και διαφημιστικές χορηγίες είχε θέσει σε όλες τις συναντήσεις εργασίας που είχε πραγματοποιήσει η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, μετά από συνεχή αιτήματα ερασιτεχνικών αθλητικών Σωματείων των Επτανήσων τα οποία αδυνατούσαν να καλύψουν έξοδα αθλητών και αθλητικών ομάδων για συμμετέχουν σε πρωταθλήματα και αγωνιστικές εκτός έδρας τους.

“Οι αθλητικές ομάδες, ειδικά της Περιφέρειας, πρέπει να παραμείνουν ζωντανές. Προάγουν τον αθλητισμό, την κοινωνική συνοχή και την ευγενή άμιλλα σε συνθήκες δύσκολες. Η δυνατότητα που παρέχει ο νέος νόμος, μέσω της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, (εκτός από αυτή των Δήμων) να στηρίξουμε έμπρακτα τον ερασιτεχνικό αθλητισμό σηματοδοτεί μια ουσιαστική συμβολή στην ενίσχυσή του και αναβάθμιση του ρόλου του”, δήλωσε η Περιφερειάρχης.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ