Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Μπακογιάννη στα Παραπολιτικά 90,1: Η Άγκυρα «τορπιλίζει» την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών – Επικίνδυνη η κλιμάκωση

«Για επικίνδυνη κλιμάκωση από την Τουρκία» έκανε λόγο στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Secret» με τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο, η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη σημειώνοντας πως «ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάνει μια ύστατη προσπάθεια να δημιουργήσει ένα θερμό επεισόδιο το οποίο θα χρεώσει στην Ελλάδα».

Η κ. Μπακογιάννη εκτίμησε ότι «οι Αμερικανοί θα κάνουν ότι μπορούν να κρατήσουν την Τουρκία εντός του ΝΑΤΟ».

Ακόμη τόνισε πως «η Άγκυρα τορπιλίζει την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών ενώ η Ελλάδα παραμένει στις θέσεις της ‘’σταματήστε τις προκλήσεις’’».

Την ίδια στιγμή η κ. Μπακογιάννη δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει αντίδραση των ΗΠΑ ταυτόχρονα με τις ενδεχόμενες κυρώσεις της ΕΕ.
Παράλληλα συνέστησε ψυχραιμία και να αποφευχθεί η Ελλάδα να παίξει το παιχνίδια που θέλει ο Ερντογάν.

Για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Αυγής, επισήμανε ότι «είναι κομματικα βλακώδες και καταστροφικό να παρουσιάζεις Μητσοτάκη και Σαμαρά ως πρόσωπα ταυτόσημα με τους Μιχαλολιάκο και Κασιδιάρη».

Αναφορικά με τις αλλαγές στον Ποινικό κώδικα, σημείωσε πως «είναι σαφές ότι για τον κατηγορούμενο και τον καταδικασθέντα ισχύει ο τελευταίος νόμος».

Η βουλευτής της ΝΔ εκτίμησε ότι «υπάρχει περιθώριο να υπάρξει ένα εθνικό μέτωπο» ενώ τόνισε ότι «είναι λάθος τα κόμματα να παρασυρθούν από τις όποιες ακραίες φωνές στην εξωτερική πολιτική».

Ανέφερε τέλος πως αναμφίβολα ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τα πολιτικά κόμματα.

 

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ