Δημήτρης Μπιάγκης: Η χαμένη ευκαιρία της επένδυσης στην υγεία

Share:

Οι σοβαρότατες καταγγελίες που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας το τελευταίο χρονικό διάστημα, τόσο από το Ενιαίο Σωματείο Εργαζομένων, όσο και από τους ειδικευόμενους ιατρούς της Χειρουργικής, αποδεικνύουν περίτρανα την έλλειψη συνεργασίας και το «βαρύ» κλίμα που επικρατεί στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας.
Σε μια κρίσιμη περίοδο, καθώς ζούμε μέρες έξαρσης της πανδημίας του Κορωνοϊού για ακόμα μια φορά, γινόμαστε μάρτυρες δυσάρεστων καταστάσεων που απαξιώνουν και αποδυναμώνουν τη δομή. Η έλλειψη συνεργασίας μεταξύ της διοίκησης και των εργαζομένων, ο ελλιπής σχεδιασμός αλλά και οι χαμένες ευκαιρίες για την περαιτέρω ενίσχυση του Νοσοκομείου, θέτουν τη δομή σε «κομματική καραντίνα» από τις βαρύτατες πολιτικές ευθύνες της Κυβέρνησης, του Υπουργείου Υγείας, της 6ης Υ.Π.Ε. και της κομματικά διορισμένης διοίκησής του.
Η κυβέρνηση των «αρίστων» άφησε το Νοσοκομείο μας χωρίς προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, χωρίς ουσιαστική ενίσχυση ακόμα και σε επικουρικό προσωπικό, με τεράστια κενά, χωρίς ουσιαστική προετοιμασία για το δύσκολο διάστημα που θα διανύσουμε για τον έλεγχο της πανδημίας. Από την άλλη, η διορισμένη διοίκηση, χωρίς σχέδιο και προοπτική, χάνει τη μια ευκαιρία μετά την άλλη. Αδυνατεί να ενισχύσει και να αναβαθμίσει το Νοσοκομείο μας με τις απαραίτητες νέες κλινικές και τμήματα που έχει ανάγκη ο τόπος, διατελώντας σ’ ένα καθεστώς εσωστρέφειας και απαξίωσης.
Από την πρώτη στιγμή, κρατήσαμε μια ώριμη στάση αναμονής, προτείνοντας λύσεις με υπομνήματα και παρεμβάσεις, ασκώντας εποικοδομητική κριτική σ’ όσα αντικρίζαμε, δείχνοντας ανοχή στις αδρές υποσχέσεις των κυβερνητικών κλιμακίων που μας επισκέφθηκαν χαρίζοντάς μας «μάννα και ύδωρ».
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όμως συνεχίζει τις κομματικές επιλογές, με τους «γαλάζιους» διοικητές αναπληρώνει τα μέλη της διοίκησης με τα ίδια κομματικά στερεότυπα, με ανθρώπους που ουδεμία σχέση έχουν με το αντικείμενο και το μόνο που έχουν να επιδείξουν είναι η αρεστή τους κομματική ταυτότητα.
Στεκόμαστε απέναντι σε κάθε ενέργεια της διοίκησης που στόχο έχει να πλήξει τις προσωπικότητες εκείνων που χειροκροτήσαμε με πάθος από τα μπαλκόνια μας τις δύσκολες μέρες της καραντίνας και παραμένουν στο ύψος των περιστάσεων κάτω από αντίξοες συνθήκες όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Στεκόμαστε στο πλευρό τους όχι μόνο σήμερα, αλλά θυμίζοντας στους ευκαιριακούς όψιμους υποστηρικτές τους, την υποκριτική τους στάση, όταν κι εκείνοι προέβαιναν στις ίδιες ενέργειες όταν κρατούσαν τα ηνία της διακυβέρνησης της χώρας και προχωρούσαν σε αντίστοιχες πράξεις στρουθοκαμηλίζοντας.
Στεκόμαστε απέναντι σε κάθε κομματική λογική απαξίωσης της δομής. Οι καιροί απαιτούν περισσότερο από ποτέ, όλοι μας, βουλευτές, περιφερειακή αρχή, δημοτικές αρχές, φορείς, να καταδείξουμε τις τεράστιες ανάγκες και να ενισχύσουμε το Νοσοκομείο μας με γνώμονα τη διασφάλιση του αγαθού της υγείας στην περιοχή. Να μην χαθεί η μεγάλη ευκαιρία της επένδυσης στην Υγεία που πρέπει να βρει το Νοσοκομείο μας ισχυρότερο κι όχι βυθισμένο σ’ ένα τέλμα παρακμής. Είναι ευθύνη όλων μας.

Previous Article

Δίκη Χρυσής Αυγής: 13 χρόνια και 6 μήνες σε Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη, Γερμενή -Αναλυτικά όλες οι ποινές

Next Article

Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για το κτήριο του πολιτιστικού συλλόγου Αυλιωτών

Σχετικά Άρθρα