Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Σύλλογος Γονέων Γυμνασίου Λευκίμμης: “Πάρτε μέτρα για να προστατεύσετε τα παιδιά μας”

«Λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα μας τους τελευταίους μήνες με την εξάπλωση του Covid – 19 , αλλά και την εμφάνιση θετικού κρούσματος στο σχολείο μας, το Δ.Σ. του συλλόγου μας έχοντας σαν μοναδικό γνώμονα την υγεία των παιδιών και την εκπαίδευσή τους, σας καταθέτει τα παρακάτω αιτήματα, ώστε να εξασφαλιστεί η υγεία των μαθητών του γυμνασίου μας, τις ώρες που βρίσκονται στο σχολικό περιβάλλον, τη μη διασπορά και εξάπλωση του Covid – 19 αλλά και την ομαλή διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας είτε δια ζώσης είτε εξ αποστάσεως.

Παροχή ηλεκτρονικού εξοπλισμού για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί να παρακολουθήσουν μαθήματα από τον υπολογιστή, σε όσους μαθητές αδυνατούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα είτε γιατί δεν έχουν τον απαιτούμενο εξοπλισμό είτε γιατί δεν έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ. Οι μαθητές χάνουν τα μαθήματα που πραγματοποιούνται, μένουν πίσω στην ύλη και χρεώνονται με απουσίες τις οποίες δεν θα έπαιρναν αν τα μαθήματα γίνονταν δια ζώσης.
Δεν είναι δυνατόν στις μέρες μας να αποκλείονται μαθητές από την εκπαιδευτική διαδικασία για κανέναν απολύτως λόγο.

Θεωρούμε λοιπόν ότι είναι χρέος της πολιτείας σ΄ αυτές τις δύσκολες συνθήκες να δώσει λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα σε όσους μαθητές χρειάζεται.

Να τοποθετηθεί πλέξι – γκλας σε κάθε θρανίο μαθητή, ώστε να περιοριστεί όσο το δυνατόν η διασπορά του ιού μέσα στις αίθουσες και να προμηθεύσει ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας το Γυμνάσιο Λευκίμμης με μάσκες και αντισηπτικά γιατί όπως όλοι γνωρίζουμε το σημαντικότερο πράγμα για να μείνουν ασφαλείς τα παιδιά μας είναι : πλύσιμο των χεριών με νερό και σαπούνι, μάσκα , αντισηπτικό και τήρηση των αποστάσεων . Οι αποστάσεις βέβαια στις αίθουσες του σχολείου μας όταν ο αριθμός της κάθε αίθουσας είναι 20 με 22 μαθητές είναι αδύνατον να τηρηθούν.
Άμεση κατασκευή στεγάστρου στο γυμνάσιο για να μπορούν να προστατευθούν τα παιδιά από τις βροχερές μέρες που έρχονται, διαφορετικά κάθε που βρέχει θα πρέπει οι μαθητές να παραμένουν μέσα στις αίθουσες καθ όλη τη διάρκεια του διαλείμματος και ούτε οι αίθουσες θα μπορούν να αεριστούν επαρκώς αν βρίσκονται μέσα οι μαθητές, αλλά ούτε και τα παιδιά θα μπορούν να βγάλουν τις μάσκες τους και θα είναι αναγκασμένα να κάνουν χρήση της μάσκας για 6 και 7 συνεχόμενες ώρες πράγμα ανέφικτο .
Ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας πρέπει να είναι σε ετοιμότητα στην εξεύρεση δημοτικών κτηρίων για παραχώρησή τους στο Γυμνάσιο, σε περίπτωση που το υπουργείο Παιδείας προχωρήσει στο σπάσιμο των τμημάτων σε 15 μαθητές ανά τάξη ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος στην υλοποίηση του σχεδίου και οι μαθητές χάσουν και άλλα μαθήματα ή χρειαστεί να συνεχίσουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση ενώ θα μπορούσα να επιστρέψουν στο φυσικό τους περιβάλλον το σχολείο.
Παρακαλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να εξασφαλιστεί η υγεία των παιδιών μας σε μια δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε αυτή την στιγμή, αλλά και να διασφαλίσουν ότι δεν θα μείνει έξω από την εκπαιδευτική διαδικασία ούτε ένας μαθητής του Γυμνασίου μας».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ