Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας Κινήματος Αλλαγής: Προβληματίζει η κατάσταση στο Νοσοκομείο

Share:

Πιστοί στη λογική μας να στηριχθούν οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής στη μάχη κατά του κορονοϊού, καταθέσαμε τροπολογία για την έμπρακτη αναγνώριση του έργου και της κοινωνικής προσφοράς του προσωπικού του ΕΣΥ και του Εθνικού Συστήματος, Κοινωνικής Φροντίδας, των εργαζομένων στους Δήμους, τους ενστόλους κτλ. Με την τροπολογία προτείνεται να ισχύουν πλέον και για τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα Υγείας και Πρόνοιας όσα ισχύουν μέχρι σήμερα για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό. Παράλληλα, επιδιώκεται η συμβολική και απολύτως ελάχιστη αναγνώριση του τιτάνιου έργου όσων είναι στη πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.
Το δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι εδώ, αλλά η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας άφησε το Νοσοκομείο της Κέρκυρας χωρίς προσλήψεις μόνιμου προσωπικού χωρίς ουσιαστική ενίσχυση σε επικουρικό προσωπικό, με τεράστια κενά και χωρίς καμία ουσιαστική προετοιμασία για τον έλεγχο της πανδημίας. Παράλληλα η διορισμένη από την κυβέρνηση διοίκηση αδυνατεί να αναβαθμίσει και να ενισχύσει το Νοσοκομείο με τις απαραίτητες νέες κλινικές και τμήματα που έχει ανάγκη το νησί μας, αντίθετα παρεμβαίνει και στο επιστημονικό έργο των κλινικών.
Από την πρώτη στιγμή το Κίνημα Αλλαγής κράτησε μια ώριμη στάση αναμονής προτείνοντας λύσεις με υπομνήματα και παρεμβάσεις από το Βουλευτή του νομού.
Η κυβέρνηση, όμως από τη μεριά της συνεχίζει τις κομματικές επιλογές και αναπληρώνει τα μέλη της διοίκησης με ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο της Υγείας ,αλλά το μόνο προσόν που έχουν να επιδείξουν είναι η κομματική τους ταυτότητα.
Το Κίνημα Αλλαγής στέκεται απέναντι σε κάθε ενέργεια της διοίκησης του Νοσοκομείου που έχει σαν στόχο να πλήξει τις προσωπικότητες εκείνων που στο πρώτο κύμα της πανδημίας, όταν ακόμα και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός παρότρυνε να χειροκροτήσουμε με πάθος από τα μπαλκόνια και σε αυτή τη χρονική στιγμή παραμένουν στο ύψος των περιστάσεων υπερβαίνοντας τους εαυτούς τους.
Στεκόμαστε απέναντι σε κάθε κομματική λογική απαξίωσης της δομής Υγείας στο νησί μας και έχοντας ως γνώμονα τη διασφάλιση του πολυτιμότερου αγαθού στην περιοχή μας και ζητάμε:
• Επαρκή χρηματοδότηση του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου, των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων.
• Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, προκειμένου να ενισχυθεί ουσιαστικά η ιατρική αυτονομία και να διασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία του Νοσοκομείου Κέρκυρας
• Επαναλειτουργία του ΕΚΑΒ Κέρκυρας, με έδρα την Κέρκυρα, δεδομένων των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και απαιτήσεων της περιοχής κάλυψης και τέλος
Την επαναλειτουργία ΠΕΣΥ Ιονίων Νήσων,
ώστε να μην χαθεί η μεγάλη ευκαιρία της επένδυσης στην Υγεία η οποία πρέπει να βρει το Νοσοκομείο μας ισχυρότερο κι όχι βυθισμένο σ’ ένα τέλμα παρακμής.

Previous Article

Πρόταση να εφαρμόζονται διεθνώς τα rapid test αντιγόνου για τον Covid-19 παρουσίασε στον Π.Ο.Τ. ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης

Next Article

ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας: Όταν ο αυταρχισμός συνδυάζεται με τον ερασιτεχνισμό το Γ.Ν Κέρκυρας βουλιάζει

Σχετικά Άρθρα