Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Αθωωτική πρόταση της Εισαγγελέως για τον Μητροπολίτη Κερκύρας κύριο Νεκτάριο

Διακόπηκε για τη Τετάρτη λόγω παρέλευσης του ωραρίου, η δίκη του Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου καθώς επίσης και του Προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου Δ. Μεταλληνού αλλά και του Δημοτικού υπαλλήλου Φ. Σκούρτη με αφορμή υπεράριθμα άτομα την Κυριακή των Βαιων εντός του Ιερού ναού Αγίου Σπυρίδωνος.

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας εξερχόμενος από το δικαστικό μέγαρο, απευθύνθηκε προς τους συγκεντρωμένους, τους ευχαρίστησε για την υποστήριξη και την αγάπη τους. Ερωτηθείς, αν θεωρεί ότι δεν υπήρξε στήριξη στο πρόσωπό του από την Διαρκή Ιερά Σύνοδο ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι στη δίκη υπήρξε εκπρόσωπος της ΔΙΣ, ο Μητροπολίτης Γλυφάδος κ. Αντώνιος.

Ο συνήγορός του κ. Γιάννης Κοντός, αναφερόμενος στο κατηγορητήριο, επανέλαβε ότι από τα λεγόμενα του Μητροπολίτη δεν προκλήθηκε καμία έκνομη ενέργεια, προσθέτοντας ότι ο Μητροπολίτης ενήργησε όπως του υπαγορεύει η ιερατική του συνείδηση και πως η ζωή του είναι ταγμένη στον Θεό.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του έτερου δικηγόρου του, κ. Σπυρίδωνα Χριστόφιλου.

Την Τετάρτη η απόφαση για την πρώτη δίκη.

Η πρώτη υπόθεση αφορά στην τοποθέτηση του Μητροπολίτη κατά τη διάρκεια του κηρύγματος του στη λειτουργία της 25ης Μαρτίου, όπου προέτρεψε τους πιστούς να δηλώσουν ότι βγαίνουν έξω για να γυμναστούν και στη συνέχεια να μεταβούν στην εκκλησία. «Βγάλτε λοιπόν και εσείς μια τέτοια άδεια ώστε να λέτε ότι εξέρχομαι για την προσωπική μου άσκηση και ελάτε στην εκκλησία να κοινωνήσετε, να προσευχηθείτε», είπε συγκεκριμένα.

Απαλλαγή λόγω έλλειψης δόλου ήταν η πρόταση της Εισαγγελέας για την υπόθεση του Μητροπολίτη.

Σύμφωνα με την Εισαγγελέα οι φράσεις που είχε χρησιμοποιήσει στο κήρυγμα του ο Σεβασμιότατος δεν προκύπτει να προέτρεψε τους πιστούς σε ανυπακοή ή να βγαίνουν χωρίς να έχουν συμπληρώσει το ειδικό έντυπο.

Τόνισε ότι μετά από αυτή την πράξη δεν διαπιστώθηκε κάτι αντίστοιχο δηλαδή πιστοί να βγαίνουν χωρίς χαρτί ή να μην τηρούν την ΚΥΑ. Εξάλλου όπως είπε η Μητρόπολη Κερκύρας είχε εκδώσει σχετικά δελτία τύπου τα οποία προσαρμόζονταν στα νέα δεδομένα.

Την Τετάρτη η συνέχεια της δεύτερης δίκης.

Η δεύτερη αφορά στην κατηγορία της παραβίασης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της κοινής υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) καθώς είχε τελέσει τη θεία λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων και τη λιτάνευση του σκηνώματος του αγίου Σπυρίδωνος με την παρουσία περισσότερων πιστών από όσους προβλέπονταν από την ΚΥΑ. Η δίκη ξεκίνησε ωστόσο διακόπτη λόγω παρέλευσης του ωραρίου.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ