Δημήτρης Μπιάγκης: Τεράστιες ελλείψεις εκπαιδευτικών στο Γυμνάσιο Θιναλίου

Share:

Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως κατέθεσαν ο Βουλευτής Κέρκυρας Δημήτρης Μπιάγκης και η Υπεύθυνη Τομεάρχης Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής κα Χαρά Κεφαλίδου για τις «Τεράστιες ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού στο Γυμνάσιο Θιναλίου Κέρκυρας».
Στο Γυμνάσιο Θιναλίου, καταγράφονται ιδιαίτερα σημαντικές ελλείψεις διδακτικού προσωπικού, οι οποίες παρά το πέρας του χρόνου παραμένουν «ακάλυπτες», διογκώνοντας την αγανάκτηση και την ανησυχία που επικρατεί σε γονείς και εκπαιδευτικούς ως προς το μέλλον των μαθητών.
Στην ερώτησή τους, οι Βουλευτές ρωτούν την Υπουργό εάν σκοπεύει να προχωρήσει στην κάλυψη των παραπάνω ελλείψεων των κενών που καταγράφονται στο Γυμνάσιο Θιναλίου Κέρκυρας, με ποιο τρόπο και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των παραπάνω προαναφερθέντων τοποθετήσεων.
«Η Παιδεία είναι δημόσιο αγαθό και είναι χρέος της Πολιτείας να διασφαλίζει την ισότιμη πρόσβαση των μαθητών στην γνώση», σημειώνουν στην ερώτησή τους οι Βουλευτές και συνεχίζουν: «Στο Γυμνάσιο Θιναλίου υπάρχει πλήρες κενό Φιλολόγου, καταγράφονται κενά στα μαθήματα των Θετικών Επιστημών, στο μάθημα της Πληροφορικής στην εκμάθηση της Γερμανικής γλώσσας και των Καλλιτεχνικών. Το Γυμνάσιο Θιναλίου αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της προχειρότητας με την οποία το Υπουργείο Παιδείας επιχειρεί να καλύψει τα κενά των εκπαιδευτικών, διαδικασία που έπρεπε να είχε προηγηθεί της έναρξης της σχολικής χρονιάς. Παρά τις υποσχέσεις, τις εξαγγελίες και τα μεγάλα λόγια, τα κενά των εκπαιδευτικών σε μια δύσκολη εκπαιδευτική συγκυρία και εποχή δυστυχώς παραμένουν και αποδεικνύουν για ακόμα μια φορά την καθυστέρηση στο σχεδιασμό και την υλοποίηση του όποιου προγραμματισμού στην εκπαίδευση των παιδιών μας».

Previous Article

Δημήτρης Μπιάγκης: Καλό το Αιγαίο αλλά υπάρχει και το Ιόνιο

Next Article

Ελλάδα-Αλβανία συμφώνησαν να πάνε στη Χάγη για τις θαλάσσιες ζώνες

Σχετικά Άρθρα