Απάντηση Αλέκου Αυλωνίτη στον Πρόεδρο του Νοσοκομείου Κέρκυρας Λεωνίδα Ρουμπάτη

Share:

Ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας κ. Λεωνίδας Ρουμπάτης πάλι εντυπωσίασε με το μειλίχιο ύφος του και τη γεμάτη μετριοφροσύνη και πλήρη δημοκρατικότητας ευαισθησία του.
Είχα τη μέγιστη τιμή να ασχοληθεί και μαζί μου αφιερώνοντας ολίγες γραμμές από το δελτίο τύπο του που απέστειλε χθες 20-10-2020. Να είναι καλά ο άνθρωπος !!!!
Οφείλω όμως απαντήσεις στο διορισμένο διοικητή μας.
Ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας κ. Λεωνίδας Ρουμπάτης εδώ και δέκα μήνες από την τοποθέτησή του το μόνο που έχει καταφέρει είναι να διαταράξει ανεπανόρθωτα την εργασιακή ειρήνη της μεγαλύτερης νοσοκομειακής μονάδας των Ιονίων Νήσων. Πλήθος ανακοινώσεων, καταγγελιών κ.λπ. των εργαζομένων στο Νοσοκομείο (ιατρών, εργαζομένων, ασθενών κ.ο.κ.) συνθέτουν το αποτέλεσμα της γεμάτης αυταρχισμό διοίκησής του. Πρώτη φορά διοικητής νοσοκομείου σε τόσο λίγο χρόνο κατόρθωσε να “επιτύχει” να δώσει εικόνα διάλυσης του Νοσοκομείου μας.
Προσωπικά, εδώ και δέκα μήνες έτεινα με διάφορους τρόπους χείρα βοηθείας προς τον ίδιο και τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου, τους οποίους έχω επισκεφτεί και θα επισκεφτώ ξανά στη βάση της ειλικρινούς επαφής και συζήτησης που επιδιώξαμε τουλάχιστον τρεις φορές κατά τις οποίες βρέθηκα στο Νοσοκομείο μας. Αντίθετα το διοικητή του Νοσοκομείου ουδέποτε επισκέφτηκα συνειδητά και ουδέποτε πρόκειται να συναντήσω όσο ασκεί το δημόσιο λειτούργημά του. Και αυτό το αποφάσισα διότι ασκεί εξουσία με μυστικότητα, με έλλειψη σεβασμού προς τους ανθρώπους με τους οποίους καλείται να συνεργαστεί για την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου μας. Αρνείται να λογοδοτήσει στον κερκυραϊκό λαό, που έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να γνωρίζει, που είναι ο τελικός κριτής του έργου του αλλά και αποδέκτης των υπηρεσιών του Νοσοκομείου. Ακόμη και τώρα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε αποκρύπτει σημαντικές παραλείψεις αλλά και ευθύνες της διοίκησής του. Αρκείται μόνο στη καταγραφή των ενεργειών του που αποτελούν τη συνήθη πρακτική της καθημερινότητας ενός νοσοκομείου. Για αυτό εξ άλλου με επίκαιρη ερώτηση μου ζητώ την πλήρη πληροφόρηση από τον Υπουργό Υγείας, το περιεχόμενο της οποίας έχω κάνει ήδη γνωστό δημοσίως.
Ο κ. Ρουμπάτης συνεχίζει να διοικεί το Νοσοκομείο της Κέρκυρας με ψέματα και να καταφέρεται εναντίον όποιου επιθυμεί να ασκήσει τα καθήκοντα του θεσμικού ρόλου που έχει, όπως του Βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πιθανότατα, δεν κατανοεί ούτε το δικό του ρόλο που καλείται να εκπροσωπήσει, ούτε τη σχέση του με έναν εκλεγμένο Βουλευτή αντιπολίτευσης, του οποίου οι υποχρεώσεις αλλά και τα κοινοβουλευτικά δικαιώματα είναι γνωστά. Παράλληλα, ο ίδιος επιμένει να παραπληροφορεί την κερκυραϊκή κοινή γνώμη χαρακτηρίζοντας ως πληροφορίες τις καταγγελίες που έχει δεχτεί από τον Ιατρικό Σύλλογο, από τον ιατρό κ. Καλλίνικο Χριστοδούλου, αλλά και το Ενιαίο Σωματείο Εργαζομένων κ.λπ..
Προς επίρρωση όλων των παραπάνω που αφορούν στο χαρακτήρα της ατομικής διοικητικής λειτουργίας και επίδοσης εν προκειμένω του Διοικητή του Νοσοκομείου επισημαίνω το αίτημα που του είχα απευθύνει προ πολλών μηνών με στόχο την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για την κατάσταση στελέχωσης του Νοσοκομείου της Κέρκυρας με προσωπικό, την καταγραφή της γενικότερης κατάστασης σε αυτό με αφορμή την έξαρση της υγειονομικής πανδημίας αλλά και την ανάγκη στήριξης τη μεγαλύτερης νοσοκομειακής κρατικής δομής στο νησί μας. Αίτημα στο οποίο αρνήθηκε να ανταποκριθεί και αναγκάσθηκα να προωθήσω υπό τη θεσμική μου ιδιότητα στη Βουλή των Ελλήνων προκειμένου να αναγκαστεί ο κ. Ρουμπάτης να απαντήσει πρώτα στον αρμόδιο Υπουργό Υγείας, ώστε να πάρω απαντήσεις στα ερωτήματά μου. Έπρεπε δηλαδή η Βουλή των Ελλήνων να τον αναγκάσει να μου απαντήσει. Έστω και τώρα περιμένω την απάντηση του. Έχει δηλαδή το απύθμενο θράσος να αρνείται την έγγραφη ενημέρωσή μου και τη χορήγηση σε εμένα σημαντικών εγγράφων και αποφάσεων της διοίκησης του Νοσοκομείου, έτσι όπως αυτά καταγράφονται στη σχετική μου αίτηση που παραθέτω ηλεκτρονικά στο τέλος της παρούσης. Δεν είχε καν την ευγένεια εγγράφως να μου απαντήσει αυτός που εγκαλεί εμένα ότι με τις ενέργειές μου προκαλώ ζημιά στο Νοσοκομείο της πατρίδας μου για μικροκομματικά συμφέροντα. Και το ισχυρίζεται αυτός που υποθέτω ότι όταν διορίσθηκε πληροφορήθηκε προς τα που πέφτει το Νοσοκομείο!!!
Ο κατά τα άλλα ευγενέστατος αυτός κύριος έχει το θράσος: 1) να ψεύδεται προς τον εκλεγμένο βουλευτή, να τον παραπληροφορεί ότι δήθεν δεν απέστειλε αυτός ως διοικητής του Νοσοκομείου μας υλικά προστασίας από τον κορωνοϊό (μάσκες, αναπνευστήρες κλπ ) σε άλλο νοσοκομείο κατά την έναρξη της πανδημίας και του Lockdown. 2) ότι δήθεν ακύρωσα εγώ αγενώς συνάντησή μου με αυτόν ενώ ΟΥΔΕΠΟΤΕ κάτι τέτοιο συνέβη, παρά μόνο η ευγενική μου έκφραση προς αυτόν , προ πολλών μηνών σε δημόσια εκδήλωση που παρευρεθήκαμε, της προφορικής μου επιθυμίας να τον συναντήσω.
Τέλος, θα ήθελα να υπογραμμίσω στον κ. Ρουμπάτη αλλά και στην τοπική κοινωνία όσον αφορά στις πειθαρχικές διώξεις κατά εργαζομένων στο Νοσοκομείο και ειδικά στην πειθαρχική δίωξη του ιατρού κ. Καλλίνικου Χριστοδούλου, ενός από τους πιο αξιόλογους επιστήμονες της Κέρκυρας που χαίρει της αγάπης και της εμπιστοσύνης όλης της Κέρκυρας, Διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου μας ότι ενήργησε αυθαίρετα και καταχρηστικά καθώς η ενέργειά του αυτή (δηλ. η επιβολή ποινής στον κ. Χριστοδούλου) προηγήθηκε της λήψης απόφασης για την έγκριση του νέου κανονισμού λειτουργίας Χειρουργείου στις 15.10.2020, ενώ επιπλέον δεν προηγήθηκε καμία προκαταρτική εξέταση, καμία ενημέρωση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου αλλά και καμία ενημέρωση της αρμόδιας ιατρικής υπηρεσίας. Ο κάθε πολίτης λοιπόν ας διαβάσει τις καταγγελίες σωματείων και ιατρών, ας πληροφορηθεί την αναστάτωση που υπάρχει στο Νοσοκομείο και ας αναζητήσει ποιος λέει αλήθεια και ποιος ασυστόλως ψεύδεται. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου μας είναι υπόλογος όλων των παραπάνω αντιδεοντολογικών του πράξεων σε σχέση με τα καθήκοντά της θέσεως που κατέχει, ενώ αποδεικνύεται φανατικός ανακόλουθος της χρηστής διοίκησης και υποδεέστερος των προκατόχων του. Ο Βουλευτής έχει καθήκον να πληροφορείται του τι συμβαίνει στο Νοσοκομείο του τόπου του και όχι να λοιδορείται από ανθρώπους που χαρίζουν πορτρέτα σε αυτούς που τους διορίζουν. Όλα τα παραπάνω θα ήταν πραγματικά ασήμαντα αν δεν συνοδευόταν από την πολεμική εικόνα και την εικόνα διάλυσης που εμφανίζει το Νοσοκομείο μας.
Κατόπιν των παραπάνω και όσων άλλων θα ζητήσω ενώπιον του κοινοβουλίου και του Υπουργού Υγείας κατά τη συζήτηση εκκρεμούς επίκαιρης ερώτησής μου, την απομάκρυνση του διοικητή του Νοσοκομείου Κέρκυρας έτσι ώστε να επανέλθει η εργασιακή ομαλότητα και η φυσιολογική επιστημονική κανονικότητα στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας. Αυτό είναι το καθήκον μου.

Previous Article

ΑΝΑΣΑ: Test covid-19 για τους Βρετανούς επισκέπτες στη Ζάκυνθο

Next Article

Στέφανος Γκίκας: «Η Κυβέρνηση ενισχύει το Δίχτυ Προστασίας για τους Πληγέντες από την Κρίση του Κορονοϊού»

Σχετικά Άρθρα