Ξυλοδαρμός νοσηλεύτριας στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας

Share:

Εν μέσω της πανδημίας του Covid-19, κάθε μέρα που περνάει η λειτουργία του Νοσοκομείου της Κέρκυρας επιβαρύνεται, δεδομένης της χρονίζουσας υποστελέχωσης προσωπικού όλων των κλάδων, της υποχρηματοδότησης, αλλά και των διοικητικών προβλημάτων.
Παρά τις ήδη δύσκολες συνθήκες εργασίας στο νοσοκομείο μας, δυστυχώς για ακόμη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες περιστατικού προπηλακισμού, άσκησης βίας και ξυλοδαρμού κατά νοσηλεύτριας της Παθολογικής κλινικής.
Αυτό το τραγικό περιστατικό έλαβε χώρα κατά την απογευματινή βάρδια της 17/10/2020 και ώρα 21.20 μμ., όταν η συνάδελφος νοσηλεύτρια εκτελούσε τη νοσηλεία των ασθενών σε συγκεκριμένο θάλαμο, όπου δέχθηκε την επίθεση μιας συνοδού ασθενή και μάλιστα μπροστά στα έκπληκτα μάτια εργαζομένων και ασθενών.
Έντονο προβληματισμό προκάλεσε και η αντίδραση της υπαλλήλου της ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης που βρίσκονταν σε υπηρεσία κατά τη διάρκεια του προαναφερόμενου περιστατικού ξυλοδαρμού, όταν στο πλαίσιο των καθηκόντων της, αρνήθηκε να ενημερώσει την αστυνομία, αντίθετα προέτρεψε την υπεύθυνη Νοσηλευτικής βάρδιας να το πράξει εκείνη!!!
Δυστυχώς, το εν λόγω πέρα ως πέρα καταδικαστέο περιστατικό άσκησης βίας κατά εργαζόμενου κατά την άσκηση των καθηκόντων του, ήρθε να αναδείξει το σοβαρό έλλειμμα ασφάλειας, πάρα τα όσα αντίθετα υποστηρίζονται, τόσο για την αποτελεσματικότητα ιδιωτικών εταιρειών φύλαξης, όσο και για τη σκοπιμότητα εγκατάστασης και λειτουργίας καμερών ασφαλείας σε διαφορές εισόδους του ιδρύματος !!!!
Για ακόμη μια φορά, προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την ποιότητα και την επάρκεια των παρεχόμενων υπηρεσιών φύλαξης και προστασίας του προσωπικού, των ασθενών και των εγκαταστάσεων του Νοσοκομείου Κέρκυρας.
Τονίζεται πως 8 υπάλληλοι και ένας ο οποίος καλύπτει τα εβδομαδιαία ρεπό στο σύνολο , της ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης έχουν την ευθύνη πραγματοποίησης ελέγχων των επισκεπτών στην μία και μοναδική πλέον είσοδο του Νοσοκομείου, την φύλαξη των κτηρίων έκτασης 35000 τ.μ. συν τους περιβάλλοντες χώρους, με αμφίβολη την επάρκεια εκπαίδευσης και σαφήνειας των καθηκόντων τους, ώστε τελικά να επιτελέσουν το έργο τους αποτελεσματικά.
Προφανώς, το Σωματείο Εργαζομένων καταγγέλλει και καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο το συγκεκριμένο περιστατικό ξυλοδαρμού της συναδέλφου, όπως βέβαια και κάθε περιστατικό βίας.
Επιπλέον, καλούμε τη Διοίκηση του Νοσηλευτικού ιδρύματος να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία του προσωπικού και την σωματική ακεραιότητα όλων των εργαζομένων και βέβαια να προβεί άμεσα σε όλες τις αναγκαίες νομικές ενέργειες αναφορικά με το περιστατικό του ξυλοδαρμού της νοσηλεύτριας, όπως ορίζουν οι διατάξεις του νόμου για την ασφάλεια των εργαζομένων.
Όλοι γνωρίζουμε ότι το Νοσοκομείο αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα και οι υπηρεσίες που παρέχει αποτελούν αντικείμενο καθημερινού αγώνα και διεκδίκησης για τη βελτίωση τους. Όλοι εμείς οι εργαζόμενοι, παρά τις αντιξοότητες, παρά την σοβαρή απειλή της πανδημίας, με αίσθημα αυτοθυσίας, με υπερεργασία και υπερεντατικοποίηση, με χρωστούμενα ρεπό και κάποιες χιλιάδες άδειων να περιμένουν, παλεύουμε για να κρατάμε «όρθιο» το Νοσοκομείο, για να παράσχουμε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες υγείας προς το συνάνθρωπο.
Γνωρίζουμε πως η κοινωνία αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες επίσης, αλλά καλούμε να στηρίξουν το έργο μας και να σεβαστούν τον καθημερινό αγώνα που δίνουμε, ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ.
Τέλος, καλούμε την τοπική κοινωνία και τους φορείς της, να στηρίξουν εμπράκτως το έργο μας, να αγωνιστούμε μαζί για να επιτύχουμε καλύτερες συνθήκες περίθαλψης στην Κέρκυρα, για επαρκή και σύγχρονη παροχή υπηρεσιών υγείας στο Νοσοκομείο και τα Κ.Υ. του τόπου μας.

Previous Article

Συνάντηση του Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου με την ηγεσία της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων

Next Article

Επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Διέσωσαν και… κατσικάκι

Σχετικά Άρθρα