Συνάντηση Αλέκου Αυλωνίτη με τη διοίκηση του Εργατικού κέντρου

Share:

Με τον προσωρινό Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας Γιάννη Χαλικιόπουλο και τον προσωρινό Αντιπρόεδρο Γιώργο Μουζακίτη συναντήθηκε ο Βουλευτής Κέρκυρας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης.
Κατά τη συζήτηση όλων των τρεχόντων ζητημάτων, οι εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου μετέφεραν τον προβληματισμό τους για τον κλυδωνισμό των εργασιακών σχέσεων και την κλιμακούμενη ανεργία στον τόπο μας, καθώς η μεγάλη πλειονότητα των μελών του Εργατικού Κέντρου εργαζόμενη στους τομείς του επισιτισμού- τουρισμού, αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε καθεστώς αναστολής εργασίας ή πλήρους ανεργίας.
Από την πλευρά του, ο κ. Αυλωνίτης υπογράμμισε πως τα στοιχεία του ΟΑΕΔ για το φετινό Σεπτέμβριο δυστυχώς αποτυπώνουν τη δραματική αύξηση της ανεργίας και την κατάρρευση της αγοράς εργασίας.
Επιπλέον, συζητήθηκαν οργανωτικής και διοικητικής φύσεως θέματα που απασχολούν το Εργατικό Κέντρο, τα οποία απαιτούν την καθολική συμβολή και τη λειτουργία σε ενωτικό πλαίσιο προς όφελος των μαστιζόμενων από την υγειονομική κρίση εργαζομένων της περιοχής μας. Η εξέλιξη αυτή, απετέλεσε κοινό τόπο αντίληψης στην προσπάθεια πολιτικής πίεσης της κυβέρνησης προκειμένου να υλοποιήσει σύντομα κοινωνικές πολιτικές και να αξιοποιήσει εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους στήριξης των εργαζομένων που βρίσκονται σε αναστολή και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες σηκώνουν το μεγάλο βάρος της κρίσης.
Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. υποστήριξε πως παρά τη ζοφερή πραγματικότητα στην ελληνική κοινωνία, η κυβέρνηση συνεχίζει να τροφοδοτεί την ύφεση και την ανεργία, τα λουκέτα στην αγορά και τη φτωχοποίηση των νοικοκυριών. Ταυτόχρονα, πρόσθεσε στους εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας ότι η κυβέρνηση αρνείται να στηρίξει με τα αναγκαία μέτρα την πραγματική οικονομία, τους εργαζόμενους και τους κοινωνικά ευάλωτους, ενώ προετοιμάζει περαιτέρω επίθεση στις εργασιακές σχέσεις και τους μισθούς, δίνοντας μία πρώτη γεύση με το νέο πτωχευτικό δίκαιο που οδηγεί χιλιάδες ανθρώπους, νοικοκυριά, επαγγελματίες και μικρομεσαίους επιχειρηματίες σε πτώχευση, σε ρευστοποίηση της περιουσίας τους και σε αρπαγή της πρώτης τους κατοικίας. Προειδοποίησε δε και μετέφερε στους εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου ότι ο νέος πτωχευτικός κώδικας θα αποτελέσει τον οδοστρωτήρα της εργατικής τάξης και θα απορροφήσει στην κυριολεξία κάθε περιουσιακό στοιχείο εργαζομένου-οφειλέτη, θέτοντάς τον μέσα σε μία αβάστακτη οικονομική φυλακή.
Τέλος, ο κ. Αυλωνίτης δήλωσε ιδιαίτερα ανήσυχος και προβληματισμένος, καθώς ο επικείμενος χειμώνας προβλέπεται δύσκολος δεδομένης της γενικευμένης πτώσης του τουρισμού, αλλά και της τοπικής οικονομίας που περνά σε φάση παρατεταμένης ύφεσης και ενδεχόμενα να οδηγήσει σε μια νέα περίοδο ανθρωπιστικής κρίσης.

Previous Article

Δημήτρης Μπιάγκης: Για άλλη μια φορά η Κέρκυρα στο περιθώριο σε θέματα υγείας

Next Article

ΑΝΑΣΑ: Test covid-19 για τους Βρετανούς επισκέπτες στη Ζάκυνθο

Σχετικά Άρθρα