Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Έγινε το δοκιμαστικό για το extreme τρίαθλο της ΧΤRI

Όπως κάθε διοργάνωση, που σέβεται το όνομά της, έτσι και το Ελληνικό σκέλος του Τριάθλου της XTRI World Tour https://xtriworldtour.com/events/, στην Κέρκυρα, τέσταρε την αρτιότητα του επικείμενου αγώνα μ’ ένα τεστ σε πραγματικές συνθήκες. Αυτό το τεστ πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Οκτωβρίου, ακριβώς έξι μήνες δηλαδή πριν την επίσημη δοκιμασία, η οποία έχει «καρφώσει» την 17η του Απρίλη του 2021 στο ημερολόγιο.

Το τεστ περιελάμβανε κολύμπι 3,8 χλμ, ποδήλατο 184 χλμ και τρέξιμο 40 χλμ. Όλοι όσοι πήραν μέρος σ’ αυτή την -επί της ουσίας-πρόβα τζενεράλε, υποκλίθηκαν στην οργανωτική αρτιότητα του αγώνα, για την οποία τα εύσημα ανήκουν στην ομάδα  του Greek Hero Xtri, αλλά και στην εξαιρετικής δυσκολίας και συνάμα εντυπωσιακής ομορφιάς διαδρομή, που καλούνται οι αθλητές να καλύψουν κολυμπώντας, ποδηλατώντας και τρέχοντας. Μια συνολική απόσταση 228 χλμ, με πολλές υψομετρικές διαφορές στο ποικιλόμορφο ανάγλυφο της κερκυραϊκής υπαίθρου.

Η παράκτια κολυμβητική διαδρομή από το παλάτι του Mon Repos, ο Φάρος και ο Ανεμόμυλος, η έξοδος από το νερό και η ταυτόχρονη είσοδος στο Παλαιό Φρούριο, μέσα από καστρόπορτες και πύλες, που «ξεκλειδώνουν» στο μυαλό εικόνες από άλλες εποχές, αλλά και στη συνέχεια, το τρέξιμο μέσα από παραδοσιακά χωριά και οικισμούς της κορφιάτικης υπαίθρου, με το χαρακτηριστικό «χρώμα» του Ιονίου, το οποίο συχνά-πυκνά παραπέμπει σε σκηνικό ιταλικού σινεμά, τα δάση και οι υπεραιωνόβιες ελιές του κερκυραϊκού ελαιώνα, οι αναβάσεις, οι καταβάσεις, οι μαγευτικές παραλίες και το πέρασμα μέσα από βράχια, που σου κόβουν την ανάσα, αποτελούν μια μάλλον «φτωχή» περιγραφή όλων όσα αναμένεται να βιώσουν σ’ αυτή τη μοναδική εμπειρία οι συμμετέχοντες στον εν λόγω αγώνα.

Στις 17 Απριλίου, όταν (υπέρ)αθλητές απ’ όλο τον κόσμο θα δοκιμάσουν τις αντοχές τους στο Greek Hero Xtri, Extreme Triathlon, η θερμοκρασία στο νησί των Φαιάκων θα κυμαίνεται από 4 έως και 32 βαθμούς Κελσίου. Όσο για τη θερμοκρασία του νερού, αυτή αναμένεται κάπου μεταξύ 13 και 17 βαθμών Κελσίου. Η ποικιλία των καιρικών συνθηκών, που θα κληθούν να υπερκεράσουν οι συμμετέχοντες, λόγω και των μικροκλιμάτων που επικρατούν σε διάφορα σημεία της -πολύ προσεκτικά επιλεγμένης- αγωνιστικής διαδρομής, ανεβάζει σε δυσθεώρητα (για… κοινούς θνητούς) επίπεδα τον βαθμό δυσκολίας της συγκεκριμένης διοργάνωσης.

Το σημείο εκκίνησης θα είναι το παλάτι του Mon Repos, απ’ όπου οι αθλητές θα κολυμπήσουν μέχρι το Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας, ένα από τα πλέον φημισμένα trademarks του νησιού. Από κει και μετά, ποδήλατο και τρέξιμο για να διασχίσουν οι συμμετέχοντες τη χώρα των Φαιάκων, μέχρι και τον τερματισμό, ο οποίος θα γίνει στο επιβλητικό Αγγελόκαστρο.

Ιδιαίτερη σημασία έχει ότι ο αγώνας της Κέρκυρας είναι ο μοναδικός που διεξάγεται επί ελληνικού εδάφους στο πλαίσιο της σειράς Τριάθλου της XTRI World Tour, η οποία διοργανώνει αντίστοιχους αγώνες, σε ακραίες συνθήκες, από την Παταγονία, τον Καναδά και τα Highlands της Σκοτίας, μέχρι τα νορβηγικά Fiords, την έρημο του Μαρόκο και τον ορεινό όγκο των Ιμαλαΐων.

Αλήθεια, ποιος άλλος τόπος, αν όχι η Κέρκυρα -το γεωγραφικό (και όχι μόνο) σταυροδρόμι Δύσης και Ανατολής- θα μπορούσε ν’ αποτελεί ιδανικότερο εκπρόσωπο των ελληνικών χρωμάτων σ’ ένα τέτοιου βεληνεκούς διεθνές αθλητικό ραντεβού…;

Εγγραφες στο https://greekheroxtri.com/

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ