Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας από την Φωτεινή Μπακαδήμα του ΜέΡΑ25 για το Νοσοκομείο της Κέρκυρας

Στην ερώτηση της η Βουλευτής του ΜέΡΑ25 αναφέρει:
«Το Σωματείο Εργαζομένων του Γ.Ν. Κέρκυρας δυσαρεστημένο με την προηγούμενη και την τωρινή Διοίκηση του Νοσοκομείου»

Το Σωματείο Εργαζομένων του Γ.Ν. Κέρκυρας με δελτίο τύπου κάνει αναφορά σε πρωτοφανή γεγονότα που συνεχίζουν να συμβαίνουν στο Γ.Ν. της Κέρκυρας, τόσο από την προηγουμένη Διοίκηση κυρίως στον Ιατρικό κλάδο και καταγγέλλει αυταρχικές συμπεριφορές με κομματικά κριτήρια, που οδήγησαν ακόμα και σε παραιτήσεις.

Με τη νέα Διοίκηση καταγγέλλουν πως η κατάσταση χειροτερεύει δεδομένου πως, όπως αναφέρουν, πραγματοποιούνται επιλεκτικές συναντήσεις και ενημερώσεις μόνο με τους αρεστούς και τους πρόθυμους «πληροφοριοδότες», όπως άλλωστε ο ίδιος έχει δηλώσει παρουσία της Προέδρου και του Αντιπρόεδρου του σωματείου μας, ενώ «Πεισματικά υπεκφεύγει ή /και κρύβεται ώστε να μην συναντηθεί με το Σωματείο των Εργαζομένων ώστε να συζητηθούν κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και αφορούν στην ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου»

Ακόμα, το Σωματείο καταγγέλλει τη σημερινή Διοίκηση πως «αποδέχεται παράνομες μετακινήσεις προσωπικού, όπως εκείνη επικουρικού τραυματιοφορέα ο οποίος έστω και αν πληρώνεται από τον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου μας συνεχίζει να εργάζεται σε άλλο Νοσοκομείο, προβαίνει σε παράνομες εσωτερικές μετακινήσεις προσωπικού, σε διαφορετικές θέσεις από αυτές για τις οποίες έχει προσληφθεί, αυξάνονται επικίνδυνα οι περιπτώσεις αυταρχικών, απαξιωτικών και αρκούντως προσβλητικών συμπεριφορών του ιδίου κατά συνάδελφων και πλέον, προβαίνει σε παράνομες επιβολές ποινών, με τη νομιμότητα των διαδικασιών που επιλέγει να εξετάζονται σοβαρά, δεδομένου του γεγονότος ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται προσωπικά από τον ίδιο, χωρίς καν να έχουν ενημερωθεί τα μέλη του ΔΣ του Νοσοκομείου, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η θέση της Δ/ντριας της Ιατρικής Υπηρεσίας, αλλά και του Επιστημονικού Συμβουλίου»

Μάλιστα, αναφέρεται στις διώξεις, τις τιμωρίες και τα χρηματικά πρόστιμα που πρόσφατα επέβαλε η Διοίκηση κατά των τεσσάρων ιατρών Χειρουργικής κλινικής και Μαιευτικής, που «έχουν προκαλέσει την αναστάτωση και αγανάκτηση των συνάδελφων αλλά και της τοπικής κοινωνίας της Κέρκυρας χωρίς να έχουν πριν ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία.», ενώ συνεχίζουν «Πλέον, αναρωτιόμαστε ποιος έχει σειρά, όταν οι απαξιωτικές, προσβλητικές και απειλητικές συμπεριφορές κατά Διευθυντών Υπηρεσιών, πολλές εκ των οποίων λαμβάνουν χώρα κατά μεσής των διαδρόμων του Νοσοκομείου και παρουσία κοινού, εντείνονται μέρα με τη μέρα».

Ως προς τη λειτουργία του νοσοκομείου, το σωματείο εργαζομένων αναφέρει πως έγιναν «Ελάχιστες – για τα μάτια του κόσμου – προσλήψεις γιατρών – νοσηλευτών πάντα Επικουρικού προσωπικού (ενώ το ίδιο διάστημα υπήρξαν και αποχωρήσεις) που σε καμία περίπτωση δεν αρκούν για να καλύψουν τα τεράστια κενά. Απόδειξη, συνεχίζουν οι μονοβάρδιες ακόμα και σε καίρια τμήματα όπως το ΤΕΠ – COVID και το Τμήμα Ειδικών Λοιμώξεων ενώ η κατάρτιση προγράμματος εφημέρευσης αποτελεί πραγματικό άθλο.

Ξεχωριστή αίθουσα αναμονής για τα ύποπτα περιστατικά δεν έχει δημιουργηθεί με τον κίνδυνο ενδονοσοκομειακής διασποράς να είναι μεγάλος ενώ και στο Τμήμα Ειδικών Λοιμώξεων λειτουργεί μόνο η μια πτέρυγα η οποία προφανώς δεν θα είναι αρκετή σε περίπτωση αύξησης της ροής των περιστατικών».

Κατόπιν των παραπάνω πολύ σοβαρών καταγγελιών,

Ερωτάται ο κ Υπουργός:

  1. Είναι ενήμερος για την καταγγελία και το περιεχόμενο αυτής;
  2. Αν ναι, τι ενέργειες έχουν γίνει για τη διερεύνηση των καταγγελλομένων;
  3. Έχουν υπάρξει καταγγελίες αναφορικά με αυταρχική συμπεριφορά του Διοικητή του Νοσοκομείου στο Γ.Ν. Κέρκυρας ή σε άλλα νοσοκομεία που έχει υπηρετήσει;
  4. Υπάρχουν παραιτήσεις ιατρών την τελευταία 2ετία και αν ναι, για ποιους λόγους αποχωρούν;
  5. Ισχύει πως τραυματιοφορέας έχει μεταφερθεί σε άλλο νοσοκομείο και πληρώνεται από το Γ.Ν. Κέρκυρας;
  6. Αν ναι, πού και για ποιο λόγο μεταφέρθηκε και γιατί πληρώνεται από το Γ.Ν. Κέρκυρας; Πληρώνεται και από το άλλο νοσοκομείο;
  7. Ποιες εσωτερικές μετακινήσεις έχουν πραγματοποιηθεί και για ποιο λόγο;
  8. Υπάρχουν εργαζόμενοι που απασχολούνται σε θέσεις διαφορετικές από εκείνες για τις οποίες έχουν προσληφθεί;
  9. Αν ναι, πόσοι και γιατί και αν υπάρχει τροποποίηση της σύμβασής τους;
  10. Με ποιον τρόπο λαμβάνονται οι αποφάσεις για τυχόν διοικητικές ποινές καιγια ποιους λόγους;
  11. Τι ποινές και πρόστιμα έχουν επιβληθεί το τελευταίο έτος και για ποιους λόγους;
  12. Ποιος υπογράφει τις αποφάσεις των ποινών;
  13. Σε τι αφορούσαν τα πρόστιμα που επέβαλε η Διοίκηση κατά των τεσσάρων ιατρών Χειρουργικής κλινικής και Μαιευτικής και ποιοι τα υπογράφουν;
  14. Για ποιο λόγο δεν υπάρχει πρόβλεψη για διαμόρφωση ξεχωριστής αίθουσας αναμονής για ύποπτα περιστατικά μεσούσης της πανδημίας;
  15. Γιατί λειτουργεί μόνο μία πτέρυγα στο Τμήμα Ειδικών Λοιμώξεων; Είναι επαρκής για την κρίσιμη περίοδο που ζούμε;
  16. Ποια η πρόβλεψη για ενίσχυση του προσωπικού σε καίρια τμήματα, όπως του COVID-19 και των Ειδικών Λοιμώξεων;»

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ