Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Μήνυμα Στέφανου Γκίκα για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Με αφορμή την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Το 1940 ο Ελληνικός λαός είπε ένα μεγάλο και τολμηρό «ΟΧΙ» στον φασισμό και στην υποδούλωση.
Η γενιά του 1940 μας γεμίζει υπερηφάνεια για την γενναιότητά της, για την αλληλεγγύη, την αυτοθυσία και κυρίως την αγάπη της για την Πατρίδα. Μη φοβούμενη τους κινδύνους και τις δυσκολίες, πολέμησε ηρωικά για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία της Ελλάδος.
Τιμούμε τους Ήρωες του 1940 και είμαστε υπερήφανοι για την ιστορική μας παρακαταθήκη. Παράλληλα, αποτελεί υποχρέωσή μας να αξιοποιήσουμε όσα μας διδάσκει η ιστορία, ώστε να αντιμετωπίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα και το ίδιο σθένος τις προκλήσεις και τις απειλές του σήμερα.
Φέτος, η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 εορτάζεται υπό πολύ ιδιαίτερες συνθήκες τις οποίες επιβάλει η πανδημία του Covid-19.
Προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού, δεν θα πραγματοποιηθούν στρατιωτικές και μαθητικές παρελάσεις και όλες οι εκδηλώσεις θα γίνουν υπό την αυστηρή τήρηση των περιοριστικών μέτρων. Ωστόσο, αναρτώντας την Ελληνική Σημαία στις οικίες μας, τιμούμε όλοι τους αγωνιστές του 1940 και δηλώνουμε υπερήφανοι για αυτούς.»

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ