ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για την επίθεση στον πρύτανη του ΟΠΑ: Η βία και οι καταστροφές είναι το μόνο που ξέρουν να κάνουν οι ακραίες παραβατικές ομάδες

Share:
H ΔΑΠ-ΝΔΦΚ
εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τα σημερινά γεγονότα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σχετικά με την επίθεση που δέχτηκε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Δημήτρης Μπουραντώνης.

Η ανακοίνωση: 

Επίθεση δέχτηκε σήμερα ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) κ. Δημήτριος Μπουραντώνης από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα οποία εισέβαλαν παράνομα μέσα στο γραφείο του. Το θλιβερό αυτό περιστατικό έρχεται να αποδείξει για ακόμη μια φορά πως η βία, οι απειλές και οι καταστροφές αποτελούν το μόνο πράγμα που ξέρουν να κάνουν συγκεκριμένες μειοψηφικές ομάδες ακραίων παραβατικών στοιχείων.

Τα ελληνικά Πανεπιστήμια, όμως, έχουν σταματήσει να αποτελούν άσυλο ανομίας. Έχει έρθει η ώρα για το επόμενο βήμα, θεωρούμε ότι πάγιες θέσεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για την ασφάλεια στους ακαδημαϊκούς χώρους, καθώς και οι προτάσεις μας για θεσμοθέτηση της πανεπιστημιακής κάρτας εισόδου και πανεπιστημιακή φύλαξη από ειδικό Σώμα θα δώσουν νόημα στην πραγματική έννοια του ασύλου και θα ολοκληρώσουν τη γενναία μεταρρύθμιση που έχει ξεκινήσει από την Κυβέρνηση.

Όλη η φοιτητική και ακαδημαϊκή κοινότητα θα σταθεί αρωγός σε αυτή την προσπάθεια. Μαζί βάζουμε τα θεμέλια για ένα ελληνικό δημόσιο Πανεπιστήμιο, στο οποίο θα κυριαρχεί η νομιμότητα και η ασφάλεια όλων όσοι πραγματικά έχουν θέση σε αυτό.

Previous Article

Το νομοσχέδιο του υπ.Αγροτικής Ανάπτυξης – Τι προβλέπεται για τους παραγωγούς

Next Article

Νέος συνδικαλιστικός νόμος: Στόχος η καταπολέμηση της μαύρης εργασίας και ο εκσυγχρονισμός του Εργατικού Δικαίου

Σχετικά Άρθρα