Δεν θέλουν ναυαγοσώστες οι επιχειρήσεις των μικρών τουριστικών καταλυμάτων

Share:

Νέο αίτημα στο Υπουργείο Τουρισμού για την επιβολή ναυαγοσώστη πισίνας στις επιχειρήσεις του κλάδου – Ανέφικτη η εφαρμογή του νόμου

Με νέο αίτημα προς το Υπουργείο Τουρισμού και τον αρμόδιο Υπουργό κ. Θεοχάρη επανέρχονται 7 Ομοσπονδίες από όλη την Ελλάδα, ζητώντας να εξαιρεθούν από τις διατάξεις του νόμου 4688/2020, αρ. 46  οι επιχειρήσεις των μικρών τουριστικών καταλυμάτων έως 50 κλίνες, χαρακτηρίζοντας ως ανέφικτη την εφαρμογή τους.

Σε πρόσφατη επιστολή τους ( 28-09-2020) προς τον Υπουργό Τουρισμού,  οι 7 Ομοσπονδίες είχαν επισημάνει  το πρόβλημα που δημιουργούσε ο συγκεκριμένος νόμος με την υποχρεωτική επιβολή ναυαγοσώστη πισίνας στις επιχειρήσεις του κλάδου, τονίζοντας ότι είναι αδύνατον τα έξοδα που θα προκύψουν από την εφαρμογή του νόμου ,να καλυφθούν από τις μικρές ειδικά επιχειρήσεις.

Επίσης τόνισαν ότι μετά την απελευθέρωση της βραχυχρόνιας μίσθωσης και την επέλαση του covid-19, η εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου θα είναι ίσως το τελειωτικό χτύπημα για όλες τις μικρές τουριστικές επιχειρήσεις που εκπροσωπούν.

Στη σημερινή επιστολή αναφέρουν τα κάτωθι:.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ: –  ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ –  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» –  ΚΕΡΚΥΡΑΣ  –  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ “ΚΥΚΛΟΣ”     –  ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ –  ΕΥΒΟΙΑΣ –  ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ   –  ΖΑΚΥΝΘΟΥ

   29-10-2020

ΠΡΟΣ: Υπουργό Τουρισμού κ. Χ. Θεοχάρη.

ΘΕΜΑ:  Ανέφικτη η εφαρμογή του Ν.4688/2020, αρ. 46 – περί ναυαγοσώστη  πισίνας στα τουριστικά καταλύματα του κλάδου.

Κύριε Υπουργέ

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, με την από 28-09-20 σχετική μας επιστολή,  η εφαρμογή του Ν.4688/2020, αρ. 46 – περί ναυαγοσώστη  πισίνας είναι ανέφικτη για τις μικρές επιχειρήσεις του κλάδου μας.

Με αφορμή το σχέδιο της νέας σχετικής ΚΥΑ που επεξεργάστηκε το Υπουργείο σας με θέμα: «Όροι και προϋποθέσεις εκπαίδευσης ναυαγοσώστη πισίνας, διαδικασία εξέτασης υποψηφίων ναυαγοσωστών πισίνας, συγκρότηση επιτροπής εξετάσεων, υποχρεώσεις φορέων διαχείρισης τουριστικών καταλυμάτων»,  επανερχόμαστε στο αίτημά μας και σας ζητάμε  να προβείτε στη τροποποίηση  του άρθρου 5 της ΚΥΑ, εξαιρώντας τις μικρές επιχειρήσεις του κλάδου έως 50 κλίνες από τις συγκεκριμένες διατάξεις.

Previous Article

Η Jet2 ακυρώνει τα ταξίδια για το υπόλοιπο του έτους σε Ελλάδα και Κύπρο

Next Article

Μάνος Κόνσολας: «Στόχος μας να ενισχύσουμε το brand της Ελλάδας ως ασφαλούς τουριστικού προορισμού απέναντι στην πανδημία»

Σχετικά Άρθρα