Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Βουλή: Αυστηροποιούνται τα μέτρα προστασίας κατά του κοροναϊού – Πώς θα ενισχυθεί η προστασία

Tα συνεχή κρούσματα κοροναϊού
το τελευταίο διάστημα σε μέλη της Βουλής δεν μπορούσε να μη θορυβήσει τους αρμοδίους , καθώς και τα ίδια τα μέλη της Βουλής. Στην διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, ο Κωνσταντίνος Τασούλας πρότεινε συγκεκριμένα μέτρα προκειμένου να μειωθεί η διασπορά. 

Ειδική ομάδα ιχνηλάτησης στη Βουλή και περιορισμός των παρευρισκομένων στο σώμα 

Ειδικότερα, η Βουλή αποφάσισε να θεσπίσει δική της ομάδα ιχνηλάτησης

που θα της επιτρέπει να λαμβάνει πιο γρήγορα αποφάσεις και θα επικουρεί το έργο των γιατρών. Από την ερχόμενη κιόλας εβδομάδες όλες οι είσοδοι του κοινοβουλίου θα είναι εφοδιασμένες με ειδικά μηχανήματα θερμομέτρησης που θα ελέγχους όποιον επιχειρεί να μπει στο κτίριο προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει πυρετό.

Ακόμα αποφασίστηκε, να μειωθεί περαιτέρω ο αριθμός των βουλευτών που θα μπορούν να παραβρίσκονται στην αίθουσα της Ολομέλειας (50 από 60 που ίσχυε ως τώρα), ενώ θα διακόψουν την λειτουργία τους οι επιτροπές που δεν έχουν να επεξεργαστούν νομοθετικό έργο. Σε ό,τι αφορά τις υπηρεσίες τέλος, ενισχύεται η τηλεργασία και σε πολλές περιπτώσεις προωθείται η λειτουργία κλιμακίων σε μια προσπάθεια αποφυγής του συγχρωτισμού.

Υπενθυμίζεται ότι στη Βουλή επιβεβαιώθηκε και τέταρτο κρούσμα κοροναϊού. Πρόκειται για ασυμπτωματικό εργαζόμενο στο Μέγαρο της Βουλής, που βρέθηκε θετικό το βράδυ της Παρασκευής.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ