Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κοροναϊός – Ξανθός: Να διαμορφωθεί κλίμα συνεννόησης για την επιδημία

Μήνυμα προς πολλές κατευθύνσεις από τον τέως υπουργό Υγείας

 Ένα μήνυμα ηπιότητας και καταλλαγής προς όλες τις κατευθύνσεις για τη συνεννόηση στην αντιμετώπιση της εξάπλωσης της επιδημίας του νέου κοροναϊού SARS – COV 2 στη χώρα μας, απέστειλε σήμερα το πρωί, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην ΕΡΑ, ο τέως υπουργός Υγείας και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός.

Συγκεκριμένα και σε καταφανώς διαφορετικό μήκος κύματος, σε σχέση με τις οξείες τοποθετήσεις των υπολοίπων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ημέρες για το θέμα, ο Ανδρέας Ξανθός τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Πρέπει να πειστεί η κοινωνία ότι υπάρχει σχέδιο, ότι υπάρχει μέριμνα για αυτούς που θα πληγούν περισσότερο. Είναι επιβεβλημένο να τεκμηριώνεται με πειστικό τρόπο η εκτίμηση κινδύνου. Η διαχείριση τέτοιων υγειονομικών κρίσεων προϋποθέτει διαφάνεια στις πληροφορίες, ως ουσιώδες μέτρο πρόληψης, καθώς η αξιόπιστη ενημέρωση διαμορφώνει σχέση εμπιστοσύνης με την κοινωνία και βοηθά καταλυτικά στην κοινωνική συμμόρφωση».

Ο Ανδρέας Ξανθός κάλεσε επίσης την κυβέρνηση να αναλάβει την πρωτοβουλία συνεννόησης με τις πολιτικές δυνάμεις και να αμβλύνει το κλίμα πόλωσης, το οποίο, όπως τόνισε, οξύνεται όταν σε περίοδο υγειονομικής κρίσης ψηφίζει στην Βουλή το νέο πτωχευτικό κώδικα που δημιουργεί συνθήκες φτωχοποίησης για πολλά νοικοκυριά:

«Εμείς είμαστε διατεθειμένοι, όπως έχουμε κάνει από την αρχή της πανδημίας, να συμβάλουμε θετικά στη διαχείριση της κρίσης. Άλλωστε για να υπάρχει αποτελεσματικότητα στα μέτρα δημόσιας υγείας πρέπει να έχει εξασφαλιστεί κλίμα πολιτικών και κοινωνικών συναινέσεων.»

 

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ