Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Σχόλιο του βουλευτή Κέρκυρας και Αν. Τομεάρχη Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Αυλωνίτη για το διάγγελμα του Πρωθυπουργού

Το διάγγελμα του Πρωθυπουργού ήταν ωμή απόδειξη της καθυστερημένης κρατικής αντίδρασης στην υγειονομική πανδημία που αντιμετωπίζει η χώρα σε επίπεδο λήψης επαρκών και οριζόντιων μέτρων αλλά και ομολογία λάθους διαχείρισης συνολικά. Με τα κρούσματα να έχουν περάσει το ψυχολογικό όριο της χιλιάδας, ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται από τις ευθύνες που έχει ολόκληρη η κυβέρνηση κι αυτός ως ηγήτοράς της.

Καμία μέριμνα για τις νοσοκομειακές υποδομές του κρατικού συστήματος υγείας, καμία ευαισθητοποίηση για το συγκοινωνιακό χάλι της χώρας στο οποίο οφείλεται σε μεγάλο βαθμό κατά τους επιστήμονες η έξαρση του ιού, καμία πρόληψη και επικαιροποίηση του σχεδιασμού για τη λειτουργία των σχολείων.

Απρόθυμος να κάνει την αυτοκριτική της κυβέρνησης για το ακατανόητο άνοιγμα του Τουρισμού χωρίς την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, μόνη του έννοια είναι πως θα ξεφορτωθεί το βάρος των ακατάλληλων ενεργειών του με το εν ψυχρώ κλείσιμο των επιχειρήσεων του Επισιτισμού.

Ο κ. Μητσοτάκης συνθέτει τη δυστυχία του κλάδου σε ένα παζλ θανάτου που εξανεμίζει και την τελευταία ελπίδα των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων και κόβει το οξυγόνο για εργαζόμενους και μισθωτούς.

Είναι σίγουρο πως τις αμέσως επόμενες ημέρες θα επανέλθουν τα κυβερνητικά του στελέχη με νέα πιο υπονομευτικά μέτρα για την οικονομία και την εργασία. Η βαρυχειμωνιά ξεκινά για τον κόσμο της επιχειρηματικότητας και της εργασίας στον οποίο δεσμευόμαστε πως θα είμαστε δίπλα του.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ