Επιστολή Αλέκου Αυλωνίτη προς Υπουργό Ναυτιλίας: “Πάρτε την απόφαση πίσω για να μην απομονωθούν τα διαπόντια νησιά”

Share:

Επιστολή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας απέστειλε ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αυλωνίτης για να μην αλλάξει η απόφαση η σχετική με τα δρομολόγια των πλοίων προς τα διαπόντια νησιά. Ακολουθεί η επιστολή:

Θέμα: «Εξορθολογισμός επιδοτούμενης ακτοπλοϊκής γραμμής Διαποντίων Νήσων»
Κύριε Υπουργέ
Η επιδοτούμενη ακτοπλοϊκή σύνδεση των Διαποντίων Νήσων με την υπόλοιπη χώρα μέχρι σήμερα, διεξάγεται μέσω των δρομολογίων που διεξάγουν τις μισές ημέρες της εβδομάδας το πλοίο «Πήγασος» και τις υπόλοιπες το πλοίο «Ζαναντού». Δηλαδή, Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή το πρώτο και Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο το δεύτερο, αντίστοιχα.
Σήμερα, πληροφορήθηκα ότι με απόφασή σας στο Υπουργείο ανατρέπεται η σημερινή λειτουργία και υιοθετείται η πραγματοποίηση δρομολογίων από τα δύο παραπάνω πλοία κατά τις ίδιες ημέρες. Πιο συγκεκριμένα, αυτά προορίζονται να διεξάγονται τις ημέρες Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή.
Αντιλαμβάνεστε κ. Υπουργέ ότι οι υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας μένουν χωρίς κανένα δρομολόγιο, μάλιστα εντός συνθηκών υγειονομικής πανδημίας αλλά και δύσκολης χειμερινής περιόδου που σιγά σιγά κάνει την εμφάνισή της.
Για όλα τα παραπάνω αδυνατώ να κατανοήσω το σκεπτικό της απόφασής σας, το οποίο ανατρέπει τα δεδομένα της κοινωνικής ζωής και των οικονομικών και επαγγελματικών δραστηριοτήτων στα Διαπόντια Νησιά και εκτός αυτών για όσους ταξιδεύουν καθημερινά.
Θεωρώ αναγκαίο για λόγους υγειονομικής ασφάλειας και εύρυθμης λειτουργίας της οικονομικής και εμπορικής ζωής των νησιών μας να μην επιμείνετε στην απόφασή σας, δίνοντας προσωπικά την οδηγία επιστροφής στο πρότερο καθεστώς εκτέλεσης των δρομολογίων της γραμμής.
Βρίσκομαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε συνεννόηση και επικοινωνία προς την κατεύθυνση όσων σας αναφέρω πιο πάνω.
Με εκτίμηση,
Αλέξανδρος- Χρήστος Αυλωνίτης
Βουλευτής Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.»

Previous Article

Μεγάλο το επενδυτικό ενδιαφέρον για το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Next Article

Στέφανος Γκίκας «Σημαντικό Γεγονός η σημερινή Έναρξη Λειτουργίας του Τομέα ΕΚΑΒ Νότιας Κέρκυρας»

Σχετικά Άρθρα