Μεγάλο το επενδυτικό ενδιαφέρον για το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Share:

 Την απόλυτη ικανοποίησή τους για την εξέλιξη του διαγωνισμού για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας εξέφρασαν οι δύο υπουργοί Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, με κοινή τους δήλωση.

Για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας κατατέθηκαν εννέα προσφορές από μεγάλα επενδυτικά σχήματα και είναι το τρίτο λιμάνι της χώρας που συγκεντρώνει τόσο μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον.

 Ειδικότερα, οι κ.κ. Σταϊκούρας και Πλακιωτάκης ανέφεραν στην δήλωσή τους:

«Με την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος από εννέα επενδυτικά σχήματα, την περασμένη Παρασκευή, στη διαγωνιστική διαδικασία του ΤΑΙΠΕΔ για την απόκτηση πλειοψηφικού ποσοστού μετοχών στον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας, το λιμάνι αυτό γίνεται το τρίτο κατά σειρά που συγκεντρώνει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον.

 Είχε προηγηθεί η εκδήλωση ενδιαφέροντος από πέντε επενδυτικά σχήματα για την υπο-παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης, συντήρησης, λειτουργίας και εκμετάλλευσης ενός σταθμού πολλαπλών χρήσεων σε τμήμα του λιμένα “Φίλιππος Β΄” του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας, καθώς και η διεκδίκηση πλειοψηφικού ποσοστού μετοχών στον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης από τέσσερα επενδυτικά σχήματα.

 Σε διάστημα μόλις δύο εβδομάδων, και παρά την αβεβαιότητα που προκαλεί, παγκοσμίως, η υγειονομική κρίση, ισχυροί διεθνείς και ελληνικοί επιχειρηματικοί όμιλοι δίνουν, με τη συμμετοχή τους στους τρεις παραπάνω διαγωνισμούς, ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης όχι μόνο στις δυνατότητες των συγκεκριμένων, κομβικής σημασίας, λιμανιών της χώρας, αλλά και, ευρύτερα, στις προοπτικές της οικονομίας μας.

Παράλληλα, το εντονότατο επενδυτικό ενδιαφέρον επιβεβαιώνει την ορθότητα και την αποτελεσματικότητα του στρατηγικού σχεδιασμού της Κυβέρνησης για την αξιοποίηση των λιμανιών της χώρας. Σχεδιασμός, ο οποίος, παρά τις δυσκολίες που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού, εξακολουθεί να υλοποιείται με μεθοδικότητα και αποφασιστικότητα, και με στόχο να μεγιστοποιηθεί η αναπτυξιακή δυναμική των λιμανιών μας, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και συνολικά της ελληνικής οικονομίας».

Previous Article

Την Παρασκευή η απάντηση Μητσοτάκη σε Τσίπρα για τις συγκοινωνίες

Next Article

Επιστολή Αλέκου Αυλωνίτη προς Υπουργό Ναυτιλίας: “Πάρτε την απόφαση πίσω για να μην απομονωθούν τα διαπόντια νησιά”

Σχετικά Άρθρα