Την Παρασκευή η απάντηση Μητσοτάκη σε Τσίπρα για τις συγκοινωνίες

Share:
Άμεση ήτανε η αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη
στην ερώτηση που του απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ο πρωθυπουργός όπως έγινε γνωστό αναμένεται να απαντήσει στον Αλέξη Τσίπρα την προσεχή Παρασκευή στο πλαίσιο της ώρας του πρωθυπουργού.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυε δριμύ κατηγορώ στην ερώτηση του για την κατάσταση των μέσων μαζικής μεταφοράς, υποστηρίζοντας ότι αποτελεί καθημερινό φαινόμενο ο συνωστισμός των πολιτών στις συγκοινωνίες και πως το επίπεδο των υπηρεσιών είναι κατώτερο των τρεχουσών έκτακτων αναγκών.

Στην ερώτηση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν έχει σχέδιο ενίσχυσης των αστικών συγκοινωνιών, αφήνει τους πολίτες να συνωστίζονται στα ΜΜΜ εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας και προσθέτει ότι αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι το επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρεται στο επιβατικό κοινό είναι κατώτερο των τρεχουσών έκτακτων αναγκών.

Στην ερώτησή του ο κ. Τσίπρας κατηγορεί την κυβέρνηση ότι :

-Δεν αύξησε τα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ενώ υπάρχουν καταγγελίες ακόμη και για μειώσεις αυτών.

-Κρατά ακινητοποιημένα στα αμαξοστάσια του Ο.ΣΥ. εκατοντάδες οχήματα (λεωφορεία και τρόλεϊ), λόγω έλλειψης οδηγών ή ακόμη και λόγω μικρών βλαβών.

-Διατηρεί, ακόμη και τώρα, εν μέσω πανδημίας, αποσπασμένους σε γραφεία βουλευτών και υπουργών οδηγούς του Ο.ΣΥ., οι οποίοι θα μπορούσαν να συνεισφέρουν άμεσα στην αύξηση των καθημερινών δρομολογίων.

-Καθυστέρησε επί δύο μήνες, από την έκδοση σχετικής ΠΝΠ, την προκήρυξη προσλήψεων οδηγών και τεχνιτών σε λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ηλεκτρικό και τραμ.

-Ακύρωσε τον διαγωνισμό του ΣΥΡΙΖΑ για 750 νέα λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

-Απένταξε την προμήθεια 92 νέων λεωφορείων από το πρόγραμμα ενίσχυσης του στόλου των ΜΜΜ μέσω του ΠΕΠ Αττικής.

Previous Article

Η Ελλάδα παραπέμπεται στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο – Αφορά ζήτημα μη αναγνώρισης φορολογικών ζημιών

Next Article

Μεγάλο το επενδυτικό ενδιαφέρον για το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Σχετικά Άρθρα