Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ του υπ. Μετανάστευσης και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν το υπ.Μετανάστευσης
και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός. Το μνημόνιο συνυπέγραψαν σήμερα στο κτίριο Κεράνη ο υπ.Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης και ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Αντώνης Αυγερινός, παρουσία του ειδικού γραμματέα Συντονισμού Εμπλεκόμενων Φορέων, Βαγγέλη Κωνσταντίνου.

Υποστήριξη και συνεργασία για μεγάλη σειρά δράσεων 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, το μνημόνιο συνεργασίας αφορά στην παροχή υποστήριξης για την κατασκευή και λειτουργία δομών φιλοξενίας,

την παροχή υγειονομικών υπηρεσιών και επισιτιστικής βοήθειας σε δομές φιλοξενίας, την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης – λόγω της πανδημίας του κοροναϊού – σε ευάλωτες ομάδες προσφύγων και μεταναστών, καθώς και μια σειρά επιμέρους δράσεων.

Σε δήλωσή του ο κ. Μηταράκης έκανε λόγο για εδραίωση της «μακράς, ισχυρής και αποτελεσματικής συνεργασίας» του υπουργείου με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Πρόσθεσε, εξάλλου, ότι «προσβλέπουμε στη συνέχιση και την εμβάθυνση της συνεργασίας μας, προς όφελος των αιτούντων άσυλο και των τοπικών κοινωνιών».

Ο πρόεδρος του οργανισμού, Αντώνης Αυγερινός εξήγησε ότι η «υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου είναι απόρροια κοινών αρχών, θέσεων και αντιλήψεων, σε θέματα ανθρωπισμού, αλληλεγγύης, προσφύγων και μεταναστών».

Δείτε την ανακοίνωση του υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ