Γιώργος Μαχειμάρης: Λειτουργία ΕΚΑΒ και στη Βόρεια Κέρκυρα

Share:

Με την ανακοίνωση της λειτουργίας του ΕΚΑΒ Νότιας Κέρκυρας, ο δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης προχώρησε στην ακόλουθη ανακοίνωση:
Ένα χρόνιο αίτημα της κοινωνίας πήρε σάρκα και οστά μετά από συντονισμένες ενέργειες του βουλευτή Κέρκυρας Στέφανου Γκίκα και της νέας Δημοτικής Αρχής του Κώστα Λέσση. Χαιρετίζουμε τη λειτουργία τομέα ΕΚΑΒ Νότιας Κέρκυρας, τονίζοντας παράλληλα ,πως η ίδια αναγκαιότητα έχει τεθεί και για δημιουργία τομέα ΕΚΑΒ στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας για την άμεση αντιμετώπιση ζητημάτων υγείας και δη διακομιδές ασθενών.
Αξίζει να επισημανθεί ότι ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας χαρακτηρίζεται από το έντονο ανάγλυφο –ορεινός όγκος-μεγάλη ακτογραμμή – με αποτέλεσμα να υπάρχουν οικισμοί που απέχουν αρκετά από το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Κέρκυρας , ενώ δεν πρέπει να παραληφθεί ότι η περιοχή αποτελεί πόλο έλξης πολλών επισκεπτών , με αποτέλεσμα ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες ο πληθυσμός και οι ανάγκες του ν αυξάνονται.
Ως εκ τούτου, η δημιουργία μόνιμου σταθμού ΕΚΑΒ στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας, θα διασφαλίσει την ασφαλή και γρήγορη διακομιδή ασθενών. Αξίζει να σημειώσουμε πως παλιότερα υπήρχε και λειτουργούσε σταθμός του ΕΚΑΒ στην περιοχή ΤΡΟΥΜΠΕΤΑ του πρώην Δήμου Αγίου Γεωργίου.

Previous Article

Συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση του Αλέκου Αυλωνίτη για το Νοσοκομείο

Next Article

ΛΑ.ΣΥ: Οι υποσχέσεις της Κυβέρνησης και της Περιφέρειας χάθηκαν στους λασπωμένους δρόμους

Σχετικά Άρθρα