Επίθεση στη Βιέννη: Ο καγκελάριος Κούρτς κατεβάζει το στρατό στους δρόμους

Share:
O καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κούρτς
χαρακτήρισε ως αηδιαστική την τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη, κάνοντας την πρώτη του δήλωση μετά το συμβάν που προκάλεσε παγκόσμιο σοκ.

Στην πρώτη του δήλωση μετά το απεχθές συμβάν, ο Κουρτς δήλωσε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αποφάσισε ότι οι Ενοπλες Δυνάμεις θα αναλάβουν την προστασία των κατοίκων και των περιουσιών στη Βιέννη, ώστε η αστυνομία να μπορεί να επικεντρωθεί πλήρως στις μάχες τρομοκρατία.

«Η αστυνομία μας θα λάβει αποφασιστικά μέτρα εναντίον των δραστών αυτής της αηδιαστικής τρομοκρατικής επίθεσης. Χαίρομαι που οι αστυνομικοί μας έχουν ήδη καταφέρει να εξαλείψουν έναν δράστη. Ποτέ δεν θα εκφοβιστούμε από την τρομοκρατία και θα καταπολεμήσουμε αυτές τις επιθέσεις με όλα τα μέσα», είπε ο Κουρτς.

«Επί του παρόντος βιώνουμε δύσκολες στιγμές στη δημοκρατία μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης που διακινδυνεύουν τη ζωή τους, ειδικά σήμερα για την ασφάλειά μας. Όλη η χώρα έχει στο μυαλό τα θύματα, τους τραυματίες και τους συγγενείς του, στους οποίους εγώ εκφράζω τη βαθιά μου συμπάθεια».

Ακόμη, ευχαρίστησε τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το διεθνείς εταίρους για τη συμπάθειά τους και τα μηνύματα αλληλεγγύης.

Previous Article

Κεραμέως: Συστήνεται νέο ειδικό σώμα με αστυνομικές ιδιότητες για 24ωρη φύλαξη των πανεπιστημίων

Next Article

Διγαλάκης: Τα πανεπιστήμια προσαρμόστηκαν πολύ γρήγορα στις συνθήκες της πανδημίας – Εγκρίθηκαν 450 θέσεις μελών ΔΕΠ

Σχετικά Άρθρα