Προεδρικές εκλογές ΗΠΑ: Πάνω από το 60% των Ισραηλινών στηρίζει Τραμπ

Share:
Πάνω από το 60% και πλέον των Ισραηλινών δηλώνει πως θα ήθελε να ξαναδεί τον Ντόναλντ Τραμπ
στον Λευκό Οίκο, εν αντιθέσει μίας νίκης του Δημοκρατικού αντιπάλου του Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε την παραμονή των προεδρικών εκλογών.

«Σαρώνει» στους Ισραηλινούς ο Τραμπ με 63% έναντι του πενιχρού 17% του Μπάιντεν

Σύμφωνα με το βαρόμετρο του Δημοκρατικού Ινστιτούτου του Ισραήλ (IDI), ένα κέντρο αναλύσεων στην Ιερουσαλήμ, το 63%

των Ισραηλινών, εκ των οποίων το 70% εβραίοι, εκτιμά πως μια νίκη του Ρεπουμπλικανού προέδρου είναι πιο επιθυμητή για το εβραϊκό κράτος. Αντιθέτως, ο Δημοκρατικός αντίπαλός του Τζο Μπάιντεν, που προηγείται στις τελευταίες δημοσκοπήσεις στις ΗΠΑ, λαμβάνει ποσοστό μόλις 17% στη στήριξη από τους Ισραηλινούς, ενώ το 20% των ερωτηθέντων λέει ότι δεν γνωρίζει, βάσει της δημοσκόπησης του IDI.

Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που είχε διεξαχθεί για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου I24 News, με έδρα το Τελ Αβίβ, και είχε δημοσιευτεί στα μέσα Οκτωβρίου, περίπου το 63% των Ισραηλινών εκτιμούσε πως ο Ντόναλντ Τραμπ θα ήταν ένας πρόεδρος πιο ευνοϊκά διακείμενος προς το Ισραήλ. Η δημοτικότητα του Ντόναλντ Τραμπ στο εβραϊκό εκλογικό σώμα φαίνεται πως βασίζεται «σε μεγάλο μέρος στην αντίληψη ότι η εκλογή του Μπάιντεν θα αποδυνάμωνε τις σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και ΗΠΑ και θα ενίσχυε τις σχέσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Παλαιστινίων», σημειώνει το Δημοκρατικό Ινστιτούτο του Ισραήλ.

Αναγνώριση της προσάρτησης των υψιπέδων του Γκολάν από το Ισραήλ, της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του εβραϊκού κράτους και μεσολάβηση για την ομαλοποίηση των σχέσεων μεταξύ του Ισραήλ και των αραβικών χωρών: ο Ντόναλντ Τραμπ αποδείχθηκε πολύτιμος σύμμαχος των Ισραηλινών. Σε τέτοιο βαθμό που ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ισχυρίζεται πως ο νυν ένοικος του Λευκού Οίκου είναι «ο μεγαλύτερος φίλος» που είχε ποτέ η χώρα του.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ισραηλινής αντιπολίτευσης, ο κεντρώος Γιαϊρ Λαπίντ είπε σήμερα ότι «ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ θα είναι ένας φίλος του Ισραήλ», ανεξαρτήτως ποιος θα κερδίσει στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. «Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Τζο Μπάιντεν είναι και οι δύο φίλοι του Ισραήλ με μια βαθιά δέσμευση προς το Ισραήλ και τον σιωνισμό», συμπλήρωσε ο Λαπίντ σε ένα δελτίο Τύπου, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι έχει επίσης διαπιστώσει «την ανάδυση ακραίων φωνών», εχθρικών προς το Ισραήλ, στους κόλπος του Δημοκρατικού Κόμματος.

Previous Article

Διγαλάκης: Τα πανεπιστήμια προσαρμόστηκαν πολύ γρήγορα στις συνθήκες της πανδημίας – Εγκρίθηκαν 450 θέσεις μελών ΔΕΠ

Next Article

Υπ. Παιδείας: Από τις 5 έως και τις 18 Νοεμβρίου 2020 οι αιτήσεις για τις μετεγγραφές

Σχετικά Άρθρα