Προληπτικά τεστ σε υπαλλήλους του Σαν Τζάκομο

Share:

Σε προληπτικά τεστ για τυχόν ανίχνευση covid-19 προχώρησε σήμερα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στους υπαλλήλους του Ιστορικού Δημαρχείου Σαν Τζιάκομο, διαδικασία η οποία θα ακολουθηθεί σταδιακά στο σύνολο των υπαλλήλων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων. Σημειώνεται ότι αντίστοιχος έλεγχος έγινε από τον ΕΟΔΥ και στο Γηροκομείο Κέρκυρας στο οποίο θα επαναλαμβάνεται ανά 15 ημέρες.

Τα τεστ τα οποία πραγματοποιήθηκαν εντάσσονται στα μέτρα πρόληψης τα οποία λαμβάνει ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ για την καλύτερη προστασία του ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου.

Σημειώνεται ότι για τον βέλτιστο δυνατό συντονισμό στο Δήμο, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα 2.11.2020 και σύσκεψη υπό την προεδρεία της Δημάρχου παρουσία του αντιδημάρχου κ. Παντελιού, του Γ.Γρ. του Δήμου κ. Πουλή, του γιατρού εργασίας του Δήμου, της συντονίστριας διοίκησης για το θέμα του covid-19 και άλλων εμπλεκόμενων υπηρεσιακών παραγόντων. Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η εξέταση της υπάρχουσας κατάστασης σε ότι αφορά τα ληφθέντα μέτρα αλλά και της επάρκειας σε υγειονομικό υλικό. Αποφασίστηκε η προμήθεια υγειονομικού υλικού που θα καλύψει τις ανάγκες του ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου για αρκετούς μήνες ενώ παράλληλα χαρτογραφήθηκε και το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί ο Δήμος σε διοικητικό επίπεδο λειτουργίας ανάλογα και με τα μέτρα τα οποία υπάρχουν ή θα επιβληθούν σε κεντρικό επίπεδο.

Από την εξέταση τόσο των πρωτοκόλλων αντιμετώπισης κρουσμάτων όσο και την γενικότερη εικόνα της κατάστασης που επικρατεί διαπιστώθηκε ότι η ετοιμότητα και αντιμετώπιση βρίσκονται σε ικανοποιητικό επίπεδο. Τονίστηκε τέλος, ότι η διοίκηση θα συνεχίσει να πράττει ό,τι είναι δυνατόν για την προστασία της υγείας και της ζωής του υπαλληλικού προσωπικού του Δήμου και των πολιτών στα πλαίσια πάντα των οδηγιών που δίνονται από τις αρμόδιες αρχές σε κεντρικό επίπεδο.

Previous Article

ΕΟΔΥ: 2166 νέα κρούσματα και 169 διασωληνωμένοι

Next Article

Το παρατηρητήριο του Δήμου κεντρικής Κέρκυρας για το COVID-19. Εξαπλασιάστηκαν τα κρούσματα

Σχετικά Άρθρα