ΣΕΠΕ: Τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται! Μέτρα τώρα για ασφαλή λειτουργία των σχολείων και προστασία της υγείας μαθητ(ρι)ών και εκπαιδευτικών

Share:

Βρισκόμαστε σε μία ανεξέλεγκτη έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού και τα κρούσματα αυξάνονται καθημερινά. Σε σχολεία της περιοχής μας, έκλεισε το πρώτο τμήμα, έχουν μπει εκπαιδευτικοί σε καραντίνα, συγγενείς α΄ βαθμού μαθητών είναι επιβεβαιωμένα φορείς του ιού. Παρόλα αυτά μαθητές και εκπαιδευτικοί συνεχίζουν να στοιβάζονται σε πολυπληθή τμήματα, σε ακατάλληλους χώρους και κτήρια, χωρίς αποστάσεις και χωρίς το απαραίτητο προσωπικό καθαριότητας.
Σε όλες τις περιπτώσεις κανένα δωρεάν διαγνωστικό τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, καμία διαδικασία ιχνηλάτησης από τον ΕΟΔΥ, κανένα μέτρο ελέγχου από το υπουργείο υγείας. Τμήματα κλείνουν και εκπαιδευτικοί μπαίνουν σε καραντίνα με προφορικές οδηγίες. Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί έχουν αφεθεί μόνοι τους με οδηγίες ατομικής ευθύνης! Όσοι ανησυχούν θα πρέπει να αναλάβουν το κόστος των διαγνωστικών τεστ απευθυνόμενοι σε ιδιωτικά κέντρα. Όσοι δεν έχουν την ανάλογη οικονομική δυνατότητα, στην πραγματικότητα δεν έχουν καμιά λύση!
Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας, με αλαζονεία και αυταρχισμό αντιμετωπίζουν τα δίκαια και αναγκαία αιτήματα μας ως περιττό κόστος και μαθητές και εκπαιδευτικούς ως αναλώσιμους! Σήμερα, με τα κρούσματα να εμφανίζονται το ένα μετά το άλλο, συνεχίζουν την ίδια τακτική και δίνουν οδηγίες σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Όμως, χωρίς τη λήψη των αναγκαίων μέτρων, χωρίς καμιά ουσιαστική παρέμβαση από κυβέρνηση, ΥΠΑΙΘ και Δήμους, είναι φανερό ότι τα κρούσματα θα αυξάνονται καθημερινά, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία μαθητών, εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους.

Έστω και τώρα καλούμε ΥΠΑΙΘ, Περιφέρεια Εκπαίδευσης, Δ/νση Π.Ε. και Δήμους να ικανοποιήσουν ΤΩΡΑ τα αιτήματά μας. Τα σχολεία πρέπει να μείνουν ανοιχτά, και για να γίνει αυτό απαιτούνται μέτρα προστασίας τώρα!

Διεκδικούμε:
• Άμεση παρέμβαση του ΕΟΔΥ για τη διενέργεια δωρεάν τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού από κινητές μονάδες στα σχολεία ,που υπάρχουν τα κρούσματα, σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και βοηθητικό προσωπικό..
• Δωρεάν τεστ για μαθητές και εκπαιδευτικούς με ευθύνη του κράτους
• Απολύμανση των σχολείων από ειδικά συνεργεία των Δήμων.
• Άμεση πρόσληψη και διάθεση μόνιμου προσωπικού καθαριότητας.
• 15 μαθητές ανώτερο όριο σε κάθε τμήμα
• Πρόσληψη του αναγκαίου εκπαιδευτικού προσωπικού και δημιουργία περισσότερων μικρότερων αριθμητικά τμημάτων.
• Σχολικό νοσηλευτή/τρια σε κάθε σχολείο και σχολιατρική υπηρεσία για τη διαχείριση των κρουσμάτων.
• Ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας με βάση τις θέσεις του υγειονομικού κινήματος (αύξηση ΜΕΘ/ΜΑΘ, προσλήψεις, δωρεάν μαζικά τεστ στον πληθυσμό)

Previous Article

Το παρατηρητήριο του Δήμου κεντρικής Κέρκυρας για το COVID-19. Εξαπλασιάστηκαν τα κρούσματα

Next Article

ΕΛΜΕ Κέρκυρας: Απέχουμε από τις εκλογές παρωδία

Σχετικά Άρθρα