Υπ. Μεταφορών – Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Με ενιαίο e-pass η διέλευση από τα διόδια της επικράτειας από τις 4 Νοεμβρίου

Share:
Με κοινή τους ανακοίνωση το υπ. Υποδομών και Μεταφορών
και το υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοίνωσαν πως από την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου τίθεται σε λειτουργία το ενιαίο e-pass που αποσκοπεί στη διευκόλυνση των οδηγών για διέλευση από τα διόδια της χώρας. Η καινοτομία αυτή έρχεται να αντικαταστήσει τους  -έως τώρα- τρεις πομποδέκτες που απαιτούνταν από τους οδηγούς να χρησιμοποιούν, υλοποιώντας ένα έργο που κάνει πιο ομαλή την καθημερινότητα των οδηγών στους δρόμους της χώρας.

Η κοινή ανακοίνωση των υπουργείων

Με ενιαίο e-pass η διέλευση από όλα τα διόδια της επικράτειας

Σε παραγωγική λειτουργία τίθεται από αύριο το ενιαίο e-pass για τα διόδια όλων των αυτοκινητοδρόμων της χώρας. Έτσι, από 4 Νοεμβρίου οι οδηγοί έχουν τη δυνατότητα να περνούν από οποιοδήποτε σταθμό διοδίων χρησιμοποιώντας τον πομποδέκτη που ήδη διαθέτουν, ανεξαρτήτως παραχωρησιούχου και χωρίς να προβούν σε καμία επιπλέον ενέργεια.

Η λειτουργία του ενιαίου e-pass είχε εξαγγελθεί από τους αρμόδιους υπ.Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη και έρχεται να δώσει λύση σε ένα ζήτημα που δυσχεραίνει την καθημερινότητα όσων πολιτών κινούνται σε αυτοκινητόδρομους.

Με το μέχρι τώρα ισχύον καθεστώς, οι οδηγοί έπρεπε να διαθέτουν τρεις διαφορετικές συσκευές – πομποδέκτες για όλους τους αυτοκινητοδρόμους. Με τη διαλειτουργικότητα των διοδίων δίνεται η δυνατότητα διέλευσης με οποιονδήποτε από τους υφιστάμενους πομποδέκτες. Με αυτό τον τρόπο οι μετακινήσεις θα γίνονται ευκολότερα, με μικρότερες ουρές, λιγότερη ταλαιπωρία και μεγαλύτερη ταχύτητα σε όλη την επικράτεια.

Previous Article

Ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κωτσός βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό

Next Article

Κοροναϊός-Νέα μέτρα: Πώς θα λειτουργεί πλέον το Δημόσιο-Τι ισχύει για τις ειδικές άδειες, τα ωράρια και την τηλεργασία

Σχετικά Άρθρα