Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κεραμέως: Συστήνεται νέο ειδικό σώμα με αστυνομικές ιδιότητες για 24ωρη φύλαξη των πανεπιστημίων

To νέο σώμα φύλαξης των πανεπιστημίων θα αποτελείται από αστυνομικούς, όπως αποκάλυψε η υπ.Παιδείας, Νίκη Κεραμέως
μιλώντας σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων το βράδυ της Δευτέρας. Η κυρία Κεραμέως έκανε λόγο για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη με τους πρυτάνεις, ότι «η εικόνα (με την επίθεση στον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου από αντιεξουσιαστές) που έκανε τον γύρο του διαδικτύου μας σόκαρε και προσβάλλει την αξιοπρέπεια όλων μας» και συμπλήρωσε σχετικά με το σώμα φύλαξης Πανεπιστημίων:

24ωρη φύλαξη των χωρών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης – Σχέδιο σε συνεργασίας με το υπ. Προστασίας του Πολίτη

Όπως διευκρίνισε θα πρόκειται για αστυνομικούς που θα φορούν διαφορετική στολή, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε ότι θα είναι 24ωρη η φύλαξη των χώρων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και παρέπεμψε σε λεπτομερέστερες ανακοινώσεις σε συνεργασία με τον κ. Χρυσοχοΐδη. «Υπάρχει πλήρες σχέδιο σε συνεργασία με το υπ. Προστασίας του Πολίτη και θα δοθούν λεπτομέρειες» τόνισε η θπ/Παιδείας.

Η κ. Κεραμέως ανέφερε επίσης ότι θα αποτελέσει θέμα συζήτησης με τους πρυτάνεις η κάρτα πρόσβασης των φοιτητών για την είσοδο στους πανεπιστημιακούς χώρους, αλλά εξήγησε ότι το μέτρο μπορεί να εφαρμοστεί με διαφορετικό τρόπο ανάλογα με το ΑΕΙ και την τοποθεσία στην οποία βρίσκεται, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι είναι πιο δύσκολο να εφαρμοστεί σε χώρο που γειτνιάζει με δημόσιο πάρκο. «Αύριο συνεδριάζει η σύνοδος των Πρυτάνεων για να συζητήσει τους τρεις άξονες που έθεσε ο πρωθυπουργός» δήλωσε επίσης η Υπουργός Παιδείας.

Η εγκύκλιος για τη μάσκα

Για την εγκύκλιο να υπάρχει διάλειμμα στη μάσκα στα μαθήματα στα σχολεία η Υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι ο λόγος είναι πώς για τα μικρότερα παιδιά είναι δύσκολο να παραμένουν επί τόσες ώρες συνεχώς με μάσκα.«Ζητήσαμε από την Επιτροπή των Ειδικών να μας δώσει οδηγίες για το πότε μπορούν να βγάζουν τη μάσκα. Μπορούν να την βγάζουν σε συγκεκριμένα διαστήματα κατά τα οποία δεν μιλάνε, π.χ. όταν λύνουν μία άσκηση» εξήγησε.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ