Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Πλεύρης στα Παραπολιτικά 90,1: Η κυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει ένα δεύτερο γενικό lockdown – Θέλουμε την πλήρη τήρηση των μέτρων

«Η κυβέρνηση προφανώς και ξέρει ότι είναι καταστροφικό ένα δεύτερο γενικό lockdown και προσπαθεί να το αποφύγει και με βάση αυτό το σχεδιασμό θέλουμε την τήρηση των μέτρων», δήλωσε Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή “Secret” με τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο, ο βουλευτής της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης, αναφορικά με το ενδεχόμενο ενός καθολικού lockdown.

«Έχουμε ενισχύσει το σύστημα υγείας , από τις 570 κλίνες ΜΕΘ έχουμε φτάσει στις 970 και έχουμε και τις κλίνες του ιδιωτικού τομέα. Και δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανοησία ότι πρέπει να γίνει επίταξη των κλινών ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα γιατί αυτό θα σήμαινε ότι από την πρώτη μέρα είτε έκανες χρήση είτε δεν έκανες θα τις πλήρωνες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης.

«Έχει συμφωνήσει ο κ. Κικίλιας με τις κλινικές του ιδιωτικού τομέα όποτε τις χρειαστούμε να μας τις δώσουν έναντι αντιτίμου. Άρα έχουμε φτάσει αυτή τη στιγμή να έχουμε θωρακίσει το σύστημα και με 7 χιλιάδες ακόμα προσλήψεις, προφανώς όσες κλίνες ΜΕΘ και να βάλεις άμα αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα και αυξάνονται και οι διασωληνωμένοι θα φτάσει στα όριά του το σύστημα για αυτό το λόγο θέλουμε να τηρούνται τα μέτρα», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Και στη δεύτερη φάση βλέπουμε ότι η Ελλάδα με πολύ μεγαλύτερη πίεση απ’ ότι στην πρώτη φάση πάλι βρίσκεται και τα νούμερα στις χώρες που διαχειρίζονται καλύτερα την κρίση από εκεί και πέρα και λάθη να γίνονται σε ένα δυναμικό φαινόμενο αυτά τα λάθη αμέσως προσπαθούν να διορθώνονται. Κατά την άποψή μου και η διαχείριση σε αυτή τη δεύτερη φάση έρχεται με έναν τρόπο ισορροπίας της δημόσιας υγείας και της οικονομίας με πρόσημο πάντα τη δημόσια υγεία και ευελπιστούμε ότι τα πιο περιοριστικά μέτρα που πάρθηκαν και για την Αττική και για την Θεσσαλονίκη και για όλες τις περιοχές της Ελλάδας να αποδώσουν ώστε πραγματικά να μην χρειαστεί ούτε το σύστημα να κρασάρει ούτε η οικονομία να βρεθεί σε τελμάτωση όπως είχε βρεθεί το δίμηνο της Άνοιξης», δήλωσε επιπρόσθετα.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι πρέπει να κλείσουν τα δικαστήρια, ο βουλευτής της ΝΔ απάντησε: «Μπορεί συνδυαστικά να λυθεί το ζήτημα. Δηλαδή ότι έχει να κάνει με αστικό και διοικητικό δεν έχει κανένα πρόβλημα να λειτουργεί γιατί δεν έχει συσσώρευση κόσμου, από εκεί και πέρα θεωρώ ότι και στα ποινικά θα πρέπει να γίνει μια αξιολόγηση. Προφανώς όπου υπάρχουν υποθέσεις που έχουν πάρα πολλούς μάρτυρες ή πάρα πολλούς παράγοντες στη δίκη και ενδεχόμενες αυτές οι υποθέσεις θα μπορεί να κρίνει ο δικαστής ότι θα μπορούν να διακοπούν ή να αναβληθούν και να πάνε μετά τα περιοριστικά μέτρα αλλά ο μεγαλύτερος αριθμός των υποθέσεων θεωρώ ότι έναν σωστό εξορθολογισμό που μπορεί να υπάρξει μπορούν και να γίνουν. Δεν πιστεύω ότι ακόμα και στα ποινικά ακροατήρια χρειάζεται πλήρης αναστολή, θα μπορούσε με ένα συνδυαστικό πλαίσιο και πάντοτε με την αξιολόγηση του δικαστή γιατί είναι δυναμικό το φαινόμενο που βλέπει και τους παράγοντες να αποφασίσει αν θα το κάνει τώρα ή αν θα το διακόψει για μετά από ένα- δύο μήνες».

Αναφορικά με την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ στα μέτρα της κυβέρνησης για τα πανεπιστήμια, ο κ. Πλεύρης σημείωσε: «Σιγά–σιγά πέφτουν οι μάσκες ο καθένας ποιες πολιτικές ακολουθεί. Εμείς από την κατάργηση του ασύλου ή για να μιλάμε σωστά από την αποκατάσταση του ασύλου διότι το άσυλο παραμένει αλλά δεν παραμένει για πράξεις βίας στο οποίο δεχτήκαμε πάρα πολύ έντονη κριτική από το ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει αυτό να υλοποιηθεί. Σωστά καταργήσαμε μεν το άσυλο, σωστά είδαμε να υπάρχουν άμεσα αποτελέσματα δηλαδή αν δείτε στην ΑΣΟΕΕ που υπήρχαν πάγκοι, όλα αυτά απομακρύνθηκαν».

«Μπήκε μέσα η αστυνομία έπιασε αίθουσες με μολότοφ και καδρόνια και άλλα υλικά, από την άλλη όμως πλευρά δεν μπορούσε μόνο η κατάργηση του ασύλου να μπορεί να καλύψει πράξεις καταδρομικές από ομάδες όπως έγιναν στον πρύτανη και όπως έχουν γίνει και άλλες πολλές με καταστροφές. Πως θα αποτραπεί αυτό; Το πανεπιστήμιο δεν είναι για όλο τον κόσμο, το πανεπιστήμιο είναι για τους φοιτητές που έχουν περάσει», διερωτήθηκε ο ίδιος.

«Άρα είσοδος ώστε να μπαίνουν στις σχολές αυτοί που δικαιούνται να μπαίνουν στις σχολές που είναι οι φοιτητές, οπότε περιορίζεις τα εξωπανεπιστημιακά στοιχεία που κατά βάση αυτά είναι τα εγκληματικά στοιχεία. Αντιστοίχως πρέπει να υπάρχει ένας έλεγχος από κάποιους ανθρώπους που θα βλέπουν αν γίνονται εγκληματικές πράξεις για να ενημερώνουν, και θα πρέπει σιγά –σιγά να υπάρξει μια αυστηροποίηση των ποινών και σε ποινικό επίπεδο και σε πειθαρχικό», διευκρίνισε ο βουλευτής.

«Αν βρεθεί αυτός που έκανε αυτό στον πρύτανη και προκύψει ότι είναι φοιτητής μπορούμε να μιλήσουμε σοβαρά εάν μπορεί μετά από αυτό να παραμένει στη σχολή του και να φοιτά ή αν θα πρέπει να διαγραφεί; Άρα αυτά πρέπει να γίνουν ξεκάθαρα. Εγώ πιστεύω ότι αυτοί που κάναν τις βίαιες πράξεις δεν ήταν καθαυτό φοιτητές αλλά για να μην αγιοποιούμε και το φοιτητικό κίνημα, προφανώς επειδή όπως είδατε στην ανάρτηση, αναφέρεται για τις θέσεις του πρύτανη για τα πανεπιστήμια και ότι θέλει να τα εξευρωπαϊσει προφανώς κάποιοι φοιτητές που ήταν μέσα στα μαθήματα και τον άκουγαν ενοχλήθηκαν από αυτό και ήρθαν σε επαφή με ομάδες», πρόσθεσε.

«Δεν χρειάζεται να κάνουμε τους ντεντέκτιβ αλλά όσοι περάσαμε από τα ελληνικά πανεπιστήμια ξέρουμε ότι μικρές μειοψηφίες που συναγελάζονται με σκληρό εγκληματικό χώρο εκτός των πανεπιστημίων εκβιάζουν καθηγητές και φοιτητές. Αυτό το πράγμα πρέπει να σταματήσει και εδώ ναι δεν έφτανε η κατάργηση του ασύλου που κάναμε, αυτά που πολύ σωστά βάζει μπροστά ο πρωθυπουργός πρέπει να μπούνε άμεσα και ενδεχομένως έπρεπε να είχαν μπει από την πρώτη στιγμή γιατί με έναν ξεκάθαρο τρόπο πρέπει να καταλήξουμε ότι τα πανεπιστήμια θα αποδοθούν στους φοιτητές, στην κοινωνία και όχι στους τραμπούκους», επισήμανε ο κ. Πλεύρης.

Αναφερόμενος στον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου, ανέφερε: «Όταν στην 28η Οκτωβρίου, στην 25η Μαρτίου υπήρχαν περιοριστικά μέτρα στις εκδηλώσεις αντίστοιχα και οι εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου θα πρέπει να γίνουν με έναν τρόπο που και να τιμηθεί το Πολυτεχνείο αλλά αντίστοιχα να μην υπάρχουν οι πορείες όπως τις είχαμε μάθει ως τώρα γιατί θα είναι μια υγειονομική βόμβα. Να μην γίνει πορεία ή τα τέσσερα άτομα που θα έχουν τη σημαία να πάνε στο Πολυτεχνείο, δηλαδή να γίνει με έναν τρόπο που να μη δημιουργεί πρόβλημα στο υγειονομικό πεδίο. Όταν δεν κάνεις 25η Μαρτίου, όταν δεν κάνεις 28η Οκτωβρίου δεν είναι δυνατόν να συζητάς να κάνεις οποιαδήποτε άλλη εκδήλωση που να δημιουργεί πρόβλημα συγχρωτισμού, από εκεί και πέρα τον τρόπο θα πρέπει να τον υποδείξουν οι ειδικοί και να τηρηθεί απαρέγκλιτα».

«Η δημόσια υγεία αυτή τη στιγμή είναι πάνω από όλα, και θεωρώ υποκρισία κάποιων οι οποίοι επικαλούνται το τι κάνει και τι δεν κάνει η κυβέρνηση, αν καθυστερεί ή δεν καθυστερεί, και οι ίδιοι όταν είναι να γίνουν διαμαρτυρίες είναι πρώτοι και έρχονται ή στις πορείες και στο Πολυτεχνείο ενδεχομένως θα είναι πάλι πρώτοι σε επίπεδο συγχρωτισμού. Αυτή τη στιγμή προέχει η δημόσια υγεία από εκεί και πέρα ο τρόπος που θα τιμηθούν οι γιορτές και οι επέτειοι θα πρέπει να γίνονται με τρόπο που δεν θα θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία», κατέληξε.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ