Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Συρίγος στα Παραπολιτικά 90,1: Καταλυτικές οι αμερικανικές εκλογές για τις βλέψεις του Ερντογάν στην Ανατολική Μεσόγειο

«Από αύριο το πρωί πιστεύω ότι ο Ερντογάν θα περάσει στην επόμενη φάση σε σχέση με τις διεκδικήσεις του με την Ανατολική Μεσόγειο»
, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο βουλευτής της ΝΔ, Άγγελος Συρίγος, αναφορικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Αναφερόμενος στις επιθέσεις που έχει δεχτεί ως πανεπιστημιακός, ο κ. Συρίγος δήλωσε: «Η λογική όλων αυτών των ομάδων είναι να προκαλέσουν τον τρόμο. Δηλαδή είχα το περιστατικό που είχα έξω από το Πάντειο, με έστειλαν στο νοσοκομείο λες τελειώνεις, στη συνέχει έξι φορές ακόμη είχα επιδρομές μέσα στην αίθουσα εκ των οποίων δύο ήταν με πρόθεση να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, με ρόπαλα, με κράνη. Όλα αυτά έχουν σκοπό να κλείσουν το στόμα εκείνου ο οποίος μιλάει.

«Αυτό που συνέβη πέρυσι με την απόφαση να καταργηθεί το άβατο για την Αστυνομία στα ΑΕΙ, δεν είναι κατάργηση του ασύλου είναι κατάργηση του άβατου των ΑΕΙ για την Αστυνομία είναι εξαιρετικά σημαντικό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αν θεωρεί επαρκή τα νέα μέτρα για τα πανεπιστήμια, ο βουλευτής της ΝΔ απάντησε: «Θεωρώ ότι τα μέτρα είναι σωστά, το θέμα είναι ο χρόνος δηλαδή πρέπει να θεωρούμε δεδομένο ότι θα πρέπει να επιμείνουμε σε αυτά τα πράγματα. Όταν θα τοποθετηθούν μηχανήματα τα οποία θα ελέγχουν ηλεκτρονικά εκείνους που μπαίνουν και βγαίνουν ας θεωρήσουμε βέβαιο ότι στο οικονομικό πανεπιστήμιο θα τα σπάσουν δύο τρείς φορές , εκεί πρέπει να επιμείνουμε πάνω σε αυτό το θέμα. Δηλαδή ο χρόνος και η επιμονή είναι το οποίο σχετίζεται με τις πρυτανικές αρχές από ένα σημείο και μετά».

Ερωτηθείς αν συμφωνεί με τη διαγραφή των φοιτητών που βανδαλίζουν ή βιαιοπραγούν, σημείωσε: «Είναι σωστό αλλά αυτές οι ομάδες δεν περιλαμβάνουν φοιτητές κατά κανόνα. Είναι επαγγελματίες του είδους. Μιλάμε για περίπου 500 άτομα τα οποία αποκλειστικά ασχολούνται με αυτό το πράγμα σε όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας και έχουν γύρω τους ένα γαλαξία άλλων 4.000-5.000 ατόμων τους οποίους μπορούν να κινητοποιούν. Αυτές οι ομάδες είναι που κάνουν αυτά τα πράγματα, δεν είναι φοιτητές όμως. Είναι ένα ορθό μέτρο και αυτονόητο αλλά πρέπει να έχουμε κατά νου ότι ο κύριος όγκος του είναι επαγγελματίες περιθωριακοί».

Στην ερώτηση για το αν είναι σύμφωνος με τις κάμερες στους πανεπιστημιακούς χώρους, απάντησε: «Το να είναι οι κάμερες στους δημόσιους χώρους του πανεπιστημίου και να παρακολουθούν τι γίνεται ναι στις κάμερες. Αυτή την αγωνία με τις κάμερες δεν την καταλαβαίνω, έχουνε βγει μέσα πλέον τα οποία παραβιάζουν ανά πάσα στιγμή την ιδιωτικότητά μας πατώντας ένα κουμπί στο internet και εκείνο που μας νοιάζει είναι αν θα μπει κάμερα να δείχνει τι συμβαίνει στον κεντρικό χώρο μπροστά από το οικονομικό πανεπιστήμιο ή στο προαύλιο του πανεπιστημίου. Ας τελειώνουμε με την ιστορία στους δημόσιους χώρους. Πρέπει να μπουν κάμερες στους δημόσιους χώρους, είχαν μπει 100 τόσες κάμερες και λειτουργούν ελάχιστες γιατί φοβούνται να πάνε να τις αντικαταστήσουν».

Αναφορικά με την εντεινόμενη δράση των τζιχαντιστών στην Ευρώπη, επισήμανε: «Είναι ένα ακόμη κεφάλαιο στο βιβλίο που έχει ανοίξει εδώ και 17-18 χρόνια σε σχέση με την ισλαμική βία στην Ευρώπη. Έχουμε δει διάφορα κεφάλαια, οργανωμένες ομάδες να χτυπάνε, μοναχικοί λύκοι να χτυπάνε, ένα μεγάλος αριθμός χιλιάδων ατόμων να πηγαίνει να πολεμήσει με τα ισλαμικό κράτος στη Συρία και στο Ιράκ. Είναι ακόμη ένα κεφάλαιο, φοβούμαι ότι θα έχουμε αναζωπύρωση στο επόμενο χρονικό διάστημα λόγω των γεγονότων στο Παρίσι».

Με αφορμή την επίσημη έναρξη του τεμένους της Αθήνας, ανέφερε: «Χαίρομαι πάρα πολύ που ακούω ότι επιτέλους λειτούργησε το τέμενος διότι μπορεί επιτέλους να μπει μια τάξη στο χάος που έχουμε αφήσει να δημιουργηθεί με παράνομους χώρους προσευχής εδώ και πολλά χρόνια στο κέντρο των Αθηνών. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 10 ή 12 χώροι προσευχής νομιμοποιημένοι, υπάρχει το νομικό πλαίσιο αν κάποιος θέλει να προσεύχεται σε κάποιο χώρο, από την ώρα που λειτουργεί και το τέμενος οι παράνομοι χώροι, αυτοί που έχουν επιλέξει να μην νομιμοποιηθούν ως τώρα, μπορούν επιτέλους να κλείσουν».

Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, σημείωσε: «Σε σχέση με αυτά που συμβαίνουν στην Ευρώπη ότι γίνεται είναι ευκαιρία για τον Ερντογάν να αποδείξει ότι είναι ο ηγέτης των πιστών. Θα προσπαθήσει σίγουρα να εκμεταλλευτεί όλα αυτά τα γεγονότα για να περάσει το μήνυμά του ‘’δεχόμαστε επίθεση ως Ισλάμ γιατί είμαστε καλοί μουσουλμάνοι και προσπαθείτε να μας τσουβαλιάσετε με τους τρομοκράτες ενώ εμείς δεν είμαστε’’».

«Ως προς τα δικά μας, από αύριο το πρωί πιστεύω ότι ο Ερντογάν θα περάσει στην επόμενη φάση σε σχέση με τις διεκδικήσεις του με την Ανατολική Μεσόγειο. Από αύριο αν εκλεγεί ο Μπάιντεν τότε ο Ερντρογάν θα θεωρήσει ότι έχει ένα σύντομο χρονικό διάστημα, μέχρι να αναλάβει στις 20 Ιανουαρίου, που πρέπει να δράσει», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Λειτουργεί με αυτή τη λογική, στους S400 τους ενεργοποίησε την παραμονές των αμερικανικών εκλογών. προσπαθεί να βρίσκει κενά στην εξουσία και να κάνει τις κινήσεις του. Εάν επανεκλεγεί ο Τραμπ θα θεωρήσει ότι μπορεί να συνεχίσει ακόμα πιο έντονα αυτή την πολιτική του, ιδίως δε αν τις επόμενες μέρες η Αμερική μπει σε μια φάση περιδινήσεως ποιος έχει εκλεγεί πρόεδρος», υπογράμμισε ο ίδιος.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ