Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Τσίπρας προς κυβέρνηση: Ξοδέψτε από το «μαξιλάρι» των 37 δισεκατομμυρίων»

Το μαξιλάρι των 37 δισεκατομμυρίων που υπάρχει στα ταμεία του κράτος ζητάει να αξιοποιηθεί για την δημόσια υγεία ο Αλέξης Τσίπρας καθώς όπως ανέφερε σε δήλωση του « βρισκόμαστε μπροστά σε δραματικές εξελίξεις.»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις πληροφορίες που έχουν φτάσει στην Κουμουνδούρου ότι στην Ήπειρο δεν υπάρχει κρεβάτι στις ΜΕΘ ενώ η Θεσσαλονίκη είναι σε οριακή κατάσταση αναφέρθηκε στο θέμα αυτό λέγοντας

« Μέχρι πρότινος μας καθησύχαζαν ότι έχουμε 1200 κρεβάτια ΜΕΘ και ότι η ενίσχυση που ζητούσαμε «είναι πεταμένα λεφτά» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Και σήμερα ξαφνικά μας λένε ότι με 140 συμπολίτες μας διασωληνωμένους έχουμε ήδη πληρότητα πάνω από 75% στην Αττική.

Και στην περιφέρεια κοντά στο 100%, ήδη στέλνουν ασθενείς σε μακρινά νοσοκομεία.»

Αναφερόμενος ακόμα στο πάγωμα των χειρουργείων που αποφάσισε η κυβέρνηση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι « το ΕΣΥ κινδυνεύει να μετατραπεί σε σύστημα μιας νόσου, αφού ήδη το 80% των προγραμματισμένων χειρουργείων αναστέλλεται στις κόκκινες περιοχές.

Και ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να αναλάβει καμία ευθύνη, αφού ως γνωστόν για όλα φταίνε οι ασυνείδητοι πολίτες που μεταδίδουν τον ιό.»

Εν τω μεταξύ σήμερα το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας, θα συναντηθεί με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) και εκπροσώπους από τον κλάδο της εστίασης από όλη την Ελλάδα προκειμένου να συζητήσει τα προβλήματα τους μετά απ το νέο μίνι look down. Η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Εφη Αχτσιόγλου αναφερόμενη στα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την ενίσχυση της οικονομίας είπε ότι « είναι χειρότερα και πιο ανεπαρκή από αυτά του Απριλίου, τα οποία οδήγησαν ήδη σε ύφεση 15,2%, μεγάλη αύξηση της ανεργίας, μείωση κατά 12% του εισοδήματος των νοικοκυριών και φτωχοποίηση των εργαζομένων», και πρόσθεσε :

«Καμία απευθείας επιχορήγηση των επιχειρήσεων που κλείνουν. Καμία ενίσχυση στους επαγγελματίες, ούτε τα πενιχρά 800 ευρώ του Απριλίου. Επιδότηση της ανεργίας με τα 534 ευρώ», σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι «οι δημοσιονομικές δυνατότητες υπάρχουν για να δοθεί μη επιστρεπτέα ενίσχυση στις επιχειρήσεις, για πλήρη αναπλήρωση των μισθών από το κράτος, με διατήρηση των θέσεων και των σχέσεων εργασίας», αλλά «η κυβέρνηση έχει στρατηγικό σχέδιο συνολικής αναδιάρθρωσης της αγοράς».

Η κ. Αχτσιόγλου επισήμανε, ακόμα, ότι «οι αναβολές πληρωμών, όπως του ΦΠΑ για τον Νοέμβριο, δεν επαρκούν», οι άνθρωποι «θα καταχρεωθούν και τους περιμένει ο πτωχευτικός ως απειλή».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ