Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Εκλογές ΗΠΑ – Χατζηβασιλείου στα Παραπολιτικά 90,1: Έχουμε μια παταγώδη αποτυχία των δημοσκόπων για ακόμη μια φορά

«Η Αμερική μπαίνει σε περίεργους δρόμους. Τώρα στρώνεται ο δρόμος για έναν σκληρό κοινωνικό διχασμό στις ΗΠΑ»
, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο βουλευτής της ΝΔ, πολιτικός Επιστήμων -διεθνολόγος, Τάσος Χατζηβασιλείου.

«Έχουμε μια παταγώδη αποτυχία των δημοσκόπων για ακόμη μια φορά. Ο Τράμπ φαίνεται ότι ακολουθεί το μονοπάτι του 2016 δηλαδή ακολούθησε την ίδια οδό με έναν προεκλογικό λόγο cult ο οποίος απ’ ότι φαίνεται πουλάει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηβασιλείου.

«Πρωτάκουστο το αίτημα του αμερικανού προέδρου που αφορά στην ουσία τη διακοπή της καταμέτρησης των ψήφων και την δυσπιστία του απέναντι στις επιστολικές ψήφους. Πρώτη φορά ακούσαμε να ζητάει κάποιος να παγώσει στην ουσία η εκλογική διαδικασία στις ΗΠΑ», τόνισε ο ίδιος.

«Οι επιστολικές ψήφοι είναι περίπου 100 εκατομμύρια αντιλαμβάνεστε ότι πρόκειται για ένα τεράστιο αριθμό εκλογέων, προφανώς η πλειοψηφία των ψήφων αυτών είναι υπέρ του Μπάιντεν και έχουμε την πρωτοφανή παρέμβαση να πάμε στο Ανώτατο Δικαστήριο. Ψάχνω από το πρωί και δεν βρίσκω μια νομοθεσία την Αμερική ή κάποια διάταξη που να δικαιολογεί το να υπερψηφίσει το Ανώτατο Δικαστήριο την πρόταση του αμερικανού προέδρου να μην καταμετρηθούν οι ψήφοι αυτές ή να σταματήσει τη διαδικασία», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Η Αμερική μπαίνει σε περίεργους δρόμους, αν και ο πρόεδρος Τράμπ μας είχε προετοιμάσει από νωρίς ότι θα ήταν έτοιμος να αμφισβητήσει τη διαδικασία, τώρα στρώνεται ο δρόμος για έναν σκληρό κοινωνικό διχασμό στην Αμερική. Η πόλωση η οποία κυριάρχησε στις προεκλογικές συγκεντρώσεις φαίνεται τώρα να αποκτά χαρακτήρα πολιτικού και κοινωνικού μετασχηματισμού», επισήμανε ο βουλευτής της ΝΔ.

«Η πόλωση στην Αμερική δείχνει ότι σήμερα έχουμε σύγκρουση δύο διαφορετικών κόσμων από τη μια έχουμε τη βαθειά Αμερική, την Αμερική που αισθάνθηκε για πάρα πολλά χρόνια παραμελημένη από τις πολιτικές ελίτ και βρήκε εκφραστή στο πρόσωπο του κ. Τράμπ και από την άλλη έχουμε την Αμερική την ανοιχτή, την Αμερική της ανεκτικότητας όπως την περιγράφει ο κ. Μπάιντεν τις τελευταίες ημέρες. Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα εκλογική μάχη και δεν νομίζω ότι θα ξεμπερδέψουμε γρήγορα, θα έχουμε δρόμο», διευκρίνισε ο ίδιος.

«Αυτή η εκλογική αναμέτρηση κρίνεται από την οικονομία κατά κύριο λόγο. …Απ’ ότι φαίνεται το κομμάτι της βαθειάς Αμερικής θέλει τον αντιφατικό προστατευτισμό που πρεσβεύει η διοίκηση του κ. Τράμπ», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Ενώ για παράδειγμα ο κ. Μπάιντεν προβάλει μια συνεργασία με τον Δυτικό κόσμο ούτως ώστε να σταθούμε όλοι μαζί απέναντι στην Κίνα και στο νέο δρόμο του μεταξιού. Διαφορετικές κοσμοθεωρίες, διαφορετικές αντιλήψεις», εκτίμησε ο κ. Χατζηβασιλείου.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ