Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Συνάντηση με την Ένωση Εστίασης της Κέρκυρας

Συνάντηση πραγματοποίησε χθες, 3 Νοεμβρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Ανταγωνιστικότητας, κος Αλεξάκης, με εκπροσώπους της Ένωσης Εστίασης Κέρκυρας και της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κέρκυρας. Παρόντες ήταν οι κκ Σάκης Κώστας και Σπύρος Κατέχης , Πρόεδρος και Γραμματέας αντίστοιχα της Ένωσης Εστίασης, καθώς και οι κκ Τάσος Ανδριώτης και Κωνσταντίνος Βάρελης, εκπροσωπώντας την Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας.
Η συζήτηση κινήθηκε αρχικά γύρω από το μείζον ζήτημα του δεύτερου κύματος της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων που εφαρμόζονται για μια ακόμη φορά στον κλάδο της εστίασης και της σίτισης γενικότερα. Οι παριστάμενοι εξέφρασαν την αγωνία τους για το ενδεχόμενο καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας, καθώς είναι από τους πλέον πληττόμενους κλάδους της πανδημίας.
Στην συνέχεια ο κος Αλεξάκης, μίλησε για την ανάγκη διαφοροποίησης του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας, γεγονός που επιβάλλεται ακόμη περισσότερο λόγω των νέων τάσεων που διαμορφώθηκαν εξαιτίας της πανδημίας και που τείνουν να εξελιχθούν σε ένα νέο τουριστικό μοντέλο.
Μέρος της προσπάθειας αυτής αποτελεί αναμφίβολα η ανάδειξη της γαστρονομίας και αγροδιατροφής, ως στοιχείο της πολιτισμικής κληρονομιάς και τοπικής ταυτότητας κάθε νησιού.
Ως εκ τούτου, στις άμεσες πρωτοβουλίες της Περιφέρειας βρίσκεται η σύσταση Ομάδα Εργασίας Γαστρονομικού Τουρισμού, με την συμμετοχή και άλλων συναφών φορέων, με τους οποίους θα πραγματοποιηθούν αντίστοιχες συναντήσεις στο προσεχές διάστημα.
Όλοι οι παριστάμενοι υπερθεμάτισαν για την δράση αυτή, με την προϋπόθεση να υπάρχει σχεδιασμός και συγκεκριμένη στόχευση και να μην ατονίσει όπως άλλες προσπάθειες στο παρελθόν.
Σημειώνεται τέλος, ότι ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Ανταγωνιστικότητας, θα προσκαλέσει σε σύσκεψη με τηλεδιάσκεψη και τους εκπροσώπους φορέων των υπολοίπων νησιών, για την ολοκλήρωση του σχεδιασμού της Περιφέρειας στον γαστρονομικό τουρισμό.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ