Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Εκλογές ΗΠΑ: Απορρίφθηκε το αίτημα του Τραμπ για να σταματήσει η καταμέτρηση σε Τζόρτζια και Μίσιγκαν

Δύο δικαστές στις πολιτείες Τζόρτζια και Μίσιγκαν απέρριψαν προσφυγές του προεκλογικού επιτελείου του Ντόναλντ Τραμπ με τις οποίες απαιτούσαν να σταματήσει η καταμέτρηση των ψήφων των προεδρικών εκλογών.

Δικηγόροι του επιτελείου Τραμπ έχουν εξαπολύσει πολυμέτωπη νομική επίθεση σε αρκετές από τις πολιτείες-πεδία μάχης, με τον Ντόναλντ Τραμπ να προαναγγέλλει νωρίτερα ότι θα αμφισβητήσει νομικά τα ποσοστά σε πολιτείες που διεκδικεί ο Τζο Μπάιντεν. Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο δικαστής Τζέιμς Μπας στην Τζόρτζια απέρριψε την προσφυγή, τονίζοντας πως δεν υπήρχαν ενδείξεις για κακοδιαχείριση στην καταμέτρηση των ψήφων από αξιωματούχους.

Το κόμμα των Ρεπουμπλικανών και η εκστρατεία του Τραμπ ανέφεραν ότι κατέθεσαν τα έγγραφα στο Ανώτερο Δικαστήριο της Κομητείας Τσάταμ την Τετάρτη το απόγευμα, αφού εκπρόσωπος του κόμματος έκανε λόγο για ψηφοδέλτια που έχουν υποστεί επεξεργασία». Τα εν λόγω ψηφοδέλτια ήταν μικρά σε αριθμό: «μία στοίβα από τρία ψηφοδέλτια και μια δεύτερη στοίβα από πενήντα τρία ψηφοδέλτια», σύμφωνα με αντίγραφο της κατάθεσης που παρείχε το Ρεπουμπλικανικό κόμμα.

Απόρριψη και στο Μίσιγκαν

Παράλληλα, η δικαστής Σίνθια Στίβενς στο Μίσιγκαν απέρριψε αντίστοιχη αγωγή σε ακροαματική διαδικασία σήμερα, αναφέροντας πως θα εκδώσει τη γραπτή της δικαστική απόφαση αύριο, Παρασκευή. Η δικαστής φάνηκε να εκνευρίζεται από την κίνηση του επιτελείου του Τραμπ, λέγοντας ότι απορρίπτει την αγωγή και ότι «όλοι εδώ επιδιώκουν να έχουν μια πλήρη και δίκαιη εκλογική διαδικασία».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ