Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κοροναϊός: Ανακοινώσεις Σταϊκούρα και Χαρδαλιά μετά το διάγγελμα Μητσοτάκη – Νέα μέτρα στήριξης – Πώς θα λειτουργήσει το lockdown

Σε σημαντικές ανακοινώσεις προχωράει σήμερα η κυβέρνηση με σκοπό να περιορίσει τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων που καταγράφονται καθημερινά στη χώρα μας, με την άμεση εφαρμογή του καθολικού, οριζοντίου και πλήρους lockdown σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Συγκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε χθες δεκτή τη σχετική εισήγηση των λοιμωξιολόγων για επιβολή πανεθνικής καραντίνας έπειτα από τον αριθμό των 2.646 κρουσμάτων της Τετάρτης και αναμένεται να κάνει στις 12:00 μμ τις σχετικές ανακοινώσεις μαζί με τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας
Σωτήρη Τσιόδρα.

Μετά την ενημέρωση του πρωθυπουργού, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας θα παρουσιάσει στις 15:00 από το υπουργείο Οικονομικών τα μέτρα οικονομικής στήριξης για τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις.

Νωρίτερα μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι «τα μέτρα από το οικονομικό επιτελείο θα έχουν ως οδηγό τέσσερις άξονες: τον εργαζόμενο, τη ρευστότητα των επιχειρήσεων, την αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων και τη μείωση των ενοικίων».

Λίγο μετά το πέρας των ανακοινώσεων του κ. Σταϊκούρα και συγκεκριμένα στις 18:00, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, θα προβούν σε ανακοινώσεις από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής των μέτρων προστασίας για την ανακοπή της εξάπλωσης του κοροναϊού.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ