Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Μητσοτάκης: Όχι μικροπολιτική αντιπαράθεση για τα επιστημονικά δεδομένα

Κατά τη διάρκεια της εισαγωγικής του τοποθέτηση ο πρωθυπουργός κάλεσε τους πολίτες να είναι σύμμαχοι σε αυτή την νέα μεγάλη προσπάθεια, ενώ υπεραμυνόμενος των μέτρων που ανακοίνωσε είπε ότι τα επιστημονικά δεδομένα δεν πρέπει να είναι αντικείμενο μικροπολιτικής αντιπαράθεσης.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «για τις πολιτικές αποφάσεις αναλαμβάνω την ευθύνη εγώ», προσθέτοντας ωστόσο ότι τα επιστημονικά δεδομένα στα οποία στηρίζονται οι πολιτικές αποφάσεις είναι αδιαπραγμάτευτα.

Οι πολιτικές αποφάσεις δεν αφορούν τους ειδικούς τόνισε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι γι’ αυτες τις πολιτικές αποφάσεις «εμείς λογοδοτούμε»

«Εδώ δεν μπορώ να πάρω ευθύνη να θέσω σε κίνδυνο τη ζωή συμπολιτών μας. Εφόσον εφαρμοστούν τα μέτρα θα μπορέσουμε να πάμε σε ένα σχετικά πιο κανονικό Δεκέμβριο .

Γι’ αυτό τώρα αυτά τα μέτρα», εξήγησε χαρακτηριστικά ενώ σε άλλο σημείο ζήτησε η αμφισβήτηση να είναι στις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης και όχι στα επιστημονικά δεδομένα. «Αναλαμβάνουμε στο ακέραιο τις ευθύνες των επιλογών μας», είπε χαρακτηριστικά.

Προς αυτή την κατεύθυνση ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «έχουμε εφόδια να αμυνθούμε στην πιο εντονη επίθεση της πανδημίας» και πρόσθεσε: «Χρειάζεται να δώσουμε και αυτή τη μάχη. Μέσα στο 21, ελπίζω να έχουμε ενθαρρυντικά νέα για τα εμβόλια για να τελειώσουμε με αυτή την περιπέτεια».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ