Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ο Μητσοτάκης το παίρνει πάνω του για τη διαχείριση του δεύτερου κύματος – Οι αναφορές σε α’ ενικό πρόσωπο

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ξαφνιάστηκαν από τις σημερινές ανακοινώσεις
του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, όχι τόσο για το περιεχόμενό τους το οποίο ήταν λίγο έως πολύ γνωστό από το βράδυ της Τετάρτης, αλλά από τον τρόπο που επέλεξε να επικοινωνήσει τα μέτρα και τις αποφάσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποίησε εκτεταμένα κατά τη διάρκεια της εισαγωγικής του τοποθέτησης το α’ ενικό πρόσωπο, κάτι το οποίο δεν είχε κάνει στα άλλα μηνύματα τα οποία είχε απευθύνει στους πολίτες.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός συνήθιζε να χρησιμοποιεί το α’ πληθυντικό πρόσωπο απευθυνόμενος στους πολίτες, κάτι το οποίο έκανε και σήμερα.

Προς το τέλος ωστόσο, η τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη πήρε έναν πιο προσωπικό τόνο με εκτεταμένη χρήση του α’ ενικού προσώπου.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Επιλέγω, λοιπόν, για μία ακόμη φορά, να πάρω δραστικά μέτρα νωρίτερα παρά αργότερα. Πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν ήδη αναγκαστεί να πάρουν τέτοια μέτρα, τα πήραν όμως όταν η επιδημία είχε ήδη ξεφύγει. Εγώ δεν μπορώ να αναλάβω την ευθύνη να θέσω σε κίνδυνο τις ζωές συμπολιτών μας. Αυτή είναι η πρώτη ευθύνη την οποία έχω αναλάβει. Και για αυτό και, ακολουθώντας τις συστάσεις της Επιτροπής, κρίνω ότι τα μέτρα αυτά πρέπει να παρθούν τώρα, να παρθούν για τρεις εβδομάδες».

Ο λόγος της χρήσης του α΄ενικού από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δόθηκε στη συνέχεια από τον ίδιο καθώς επισήμανε, κάνοντας όπως ο ίδιος ανέφερε έκληση. «Η αμφισβήτηση να είναι αμφισβήτηση στις πολιτικές επιλογές της Κυβέρνησης, όχι στα επιστημονικά δεδομένα, όχι στα επιδημιολογικά δεδομένα. Προφανώς οι αποφάσεις οι οποίες λαμβάνονται είναι πολιτικές αποφάσεις, δεν αφορούν τους ειδικούς μας, δεν αφορούν τους γιατρούς μας, εμείς αναλαμβάνουμε στο ακέραιο την ευθύνη των αποφάσεών μας και λογοδοτούμε για αυτές» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με πολλούς να επισημαίνουν ότι η αναφορά έγινε για την προστασία των επιστημόνων από την αμφισβήτηση, η οποία μεγαλώνει και φαίνεται να κερδίζει έδαφος και στην αντιπολίτευση.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ