Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

ΣΥΡΙΖΑ: Πώς αντιδρά στο δεύτερο lockdown- Πυρ ομαδόν εναντίον Μητσοτάκη

«Οι αντιφάσεις στις κυβερνητικές αποφάσεις, οι καθυστερήσεις στη λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας, η επιμονή στη μη στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων και οι νέες αποφάσεις για περιοριστικά μέτρα οδηγούν την κοινωνία σε διπλό αδιέξοδο, τόσο στο υγειονομικό όσο και στο οικονομικό επίπεδο με αποκλειστική ευθύνη του κ. Μητσοτάκη « λένε τα στελέχη της Κουμουνδούρου αναφερόμενα στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε καθολικό logckdawn σε όλη την χώρα .

Οι ίδιοι άνθρωποι επιμένουν ότι η κυβέρνηση ακολούθησε αλλοπρόσαλλη πολιτική στην αντιμετώπιση του δεύτερο κύματος της πανδημίας . « Το γεγονός ότι αλλάζουν άποψη κάθε δεύτερη μέρα δείχνει γιατί ο πρωθυπουργός αναγκάζεται να φέρει άρον άρον νέα μέτρα.» λένε χαρακτηριστικά οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ .Και προσθέτουν:

« Αντί να λειτουργήσει προληπτικά η κυβέρνηση – με την αρχή να γίνεται από το αλλοπρόσαλλο άνοιγμα του τουρισμού και εν συνεχεία τα ελλιπή μέτρα προστασίας σε ΜΜΜ, σχολεία και μαζικούς χώρους εργασίας-, ξαναβάζουν λουκέτο στη χώρα με περιοριστικά μέτρα και lockdown – χωρίς την αυτονόητη οικονομική στήριξη σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις -.

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα επισημαίνουν ακόμα ότι η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας φέρνει τα «πιο αντικοινωνικά και ακραία νεοφιλελεύθερα νομοθετήματα, όπως την κατάργηση προστασίας της πρώτης κατοικίας και τον νέο εργασιακό Μεσαίωνα που ετοιμάζει ο κ. Βρούτσης με καθιέρωση δεκάωρης εργασίας και απλήρωτων υπερωριών.»

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέμειναν ακόμα ότι τόσους μήνες η κυβέρνηση υλοποιεί πολιτικές αποφάσεις, αγνοώντας τις εισηγήσεις της αρμόδιας Επιτροπής των υγειονομικών, με αποτέλεσμα να φθάσουμε πάλι στο σημείο μηδέν. Για αυτό το λόγο και δεν δίνει στη δημοσιότητα τα πρακτικά συνεδριάσεων της Επιτροπής, διότι θα επιβεβαιωθεί πως τόσο καιρό λαμβάνονται αποφάσεις με αμιγώς πολιτικό κριτήριο.
Εν τω μεταξύ ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε χθες τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και συνομίλησε με γιατρούς και νοσηλευτές για την κατάσταση που επικρατεί στον νομό. Σε δηλώσεις του μάλιστα ανέφερε ότι υπάρχουν εγκληματικές ευθύνες για την δραματική κατάσταση που βρίσκεται το σύστημα υγείας στην Βόρεια Ελλάδα, καθώς το σύστημα έχει κρασάρει είναι γεμάτες όλες οι εντατικές. « Ο φόβος και η αγωνία που έχουμε είναι να μην αντιμετωπίσουμε καταστάσεις Μπέργκαμο ανέφερε χαρακτηριστικά. Δηλαδή να μην βρεθούμε στη δύσκολη στιγμή εκείνη όπου θα γίνεται επιλογή ασθενών που θα τους παρασχεθεί η βοήθεια στην εντατική μονάδα».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ