Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Τσιάρας: Κοντά στην ολοκλήρωσή της η αναθεώρηση του οικογενειακού δικαίου

Κοντά στην ολοκλήρωσή της βρίσκεται η αναθεώρηση του οικογενειακού δικαίου, δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας.

Σε ομιλία του επί του νομοσχεδίου για την επιτάχυνση της εκδίκασης των εκκρεμών υποθέσεων του νόμου Κατσέλη, ο κ. Τσιάρας είπε ότι “η υπόσχεση που δώσαμε για να κλείσουμε θέματα Οικογενειακού Δικαίου (σ.σ.: περιλαμβάνει θέματα συνεπιμέλειας τέκνων), είναι κοντά στην ολοκλήρωσή της. Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ο πρόεδρος της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής θα μου παραδώσει το πόρισμα της εργασιών της” και ακολούθως “θα καλέσω τους εκπροσώπους των κομμάτων [για έναν] γόνιμο και παραγωγικό διάλογο”. Στόχος μας, είπε ο κ. Τσιάρας, είναι να ψηφίσουμε όλοι μαζί ένα νομοσχέδιο που θα δώσει λύση και απάντηση σε ένα μεγάλο πρόβλημα, που έχει η κοινωνία.

Νωρίτερα, “ηχηρό μήνυμα” της Βουλής προς την κοινωνία, χαρακτήρισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης τη θετική στάση όλων των κομμάτων στην τροπολογία του, με την οποία αναβαθμίζεται σε κακούργημα, ο βασανισμός και η θανάτωση ζώου. Παρουσιάζοντας την τροπολογία στους βουλευτές, ο κ. Βορίδης τόνισε ότι “με την ομόφωνη ψήφιση της τροπολογίας, το κοινοβούλιο στέλνει το καθαρό μήνυμα ότι ο βασανισμός ζώων δεν γίνεται ανεκτός από την ελληνική κοινωνία”.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ