Βαρβιτσιώτης στο Thessaloniki Summit: Η Τουρκία επέλεξε το κομμάτι της απομάκρυνσης από το ευρωπαϊκό ιδεώδες

Share:
Ο αν.υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης
, στο πλαίσιο της παρέμβασής του στο φόρουμ «Thessaloniki Summit 2020» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «η Τουρκία δεν βρίσκεται πλέον σε κάποιο σταυροδρόμι. Από τις προκλητικές ενέργειές της και την επιθετική ρητορική της φαίνεται ότι έχει επιλέξει το μονοπάτι της απομάκρυνσης από τις ευρωπαϊκές αξίες».

Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης επεσήμανε ότι ο δρόμος που έχει επιλέξει η Τουρκία είναι μακριά από τις ευρωπαϊκές αξίες και τον ευρωπαϊκό τρόπο αντιμετώπισης των πραγμάτων. O αναπληρωτής υπουργός αναφέρθηκε τόσο στις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, όσο και στην εμπλοκή της σε μία σειρά από ανοιχτά πολεμικά μέτωπα στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και στις σχέσεις που διατηρεί με οργανώσεις, όπως η Μουσουλμανική Αδελφότητα και η Hamas. Αποτέλεσμα, όπως είπε, αυτής της συμπεριφοράς είναι η Τουρκία να έχει απομονωθεί από σημαντικούς παίκτες της περιοχής.

Η ανάρτηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στο twitter’

Previous Article

Κώτσηρας από Βουλή: Η ελληνική κοινωνία θα κλείσει τα αυτιά στον ανεύθυνο λαϊκισμό που εμποδίζει την εθνική προσπάθεια

Next Article

Bενιζέλος στο Thessaloniki Summit: Είμαστε όλοι στο πλευρό της κυβέρνησης και υπηρετούμε ένα στόχο κοινωνικής εθνικής αλληλεγγύης

Σχετικά Άρθρα