Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Παγώνη στα Παραπολιτικά 90,1: Στο 28 με 30% οι κενές κλίνες στην Αττική – Λίγα τα ελεύθερα κρεβάτια ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη

«Τα μέτρα ελήφθησαν ώστε το ΕΣΥ να μην ξεπεράσει τα όρια του καθώς η αύξηση κρουσμάτων και νοσηλευόμενων ήταν μεγάλη», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1  και στην εκπομπή ‘’Secret’’ με τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο, η πρόεδρος της Νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας – Πειραιά Ματίνα Παγώνη.

Η κ. Παγώνη σημείωσε πως «είναι λίγα τα ελεύθερα κρεβάτια ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη ενώ στην Αττική οι κενές κλίνες είναι στο 28 με 30%».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη της Ματίνας Παγώνη στα Παραπολιτικά 90,1:

«Είχαμε πολύ μεγάλη αύξηση κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες, και αύξηση διασωληνωμένων και αύξηση νοσηλευομένων πάνω από 1600 στα τμήματα covid. Είχε τέτοια πίεση το σύστημα που δεν θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε και για αυτό πήγαμε στο lockdown. Αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχει η Βόρεια Ελλάδα, και ιδιαίτερα η Θεσσαλονίκη και μετά η Αττική. Υπάρχει κάλυψη των κρεβατιών στη Θεσσαλονίκη στις ΜΕΘ, έχουνε μείνει πολύ λίγα κρεβάτια ελεύθερα για να μπορούν να νοσηλευτούν ασθενείς και στην Αθήνα τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα. Στην Αθήνα υπάρχει ένα 28 με 30% ελεύθερα κρεβάτια ΜΕΘ και στην Θεσσαλονίκη τα πράγματα ήταν πάρα πολύ οριακά. Αν συνεχιζόταν αυτή η κατάσταση στα νοσοκομεία δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα άλλο θα ξεπερνούσαμε τα όρια μας. Αυτός ήταν ο λόγος», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Παγώνη.

«Το ”πλοίο” οδηγήθηκε σε αυτή την ιστορία διότι τα μέτρα τα προηγούμενα, πριν τέσσερις εβδομάδες, δεν εφαρμόστηκαν. Τα δύο τελευταία μέτρα δεν μπορούσαν να παραμείνουν μόνο σε αυτά γιατί η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων, των νοσηλευομένων και των διασωληνωμένων ήταν τόσο γρήγορη που αν περίμεναν δεν θα άντεχε το σύστημα. Αν περιμέναμε άλλη μια εβδομάδα να δούμε τα αποτελέσματα των μέτρων δεν θα τα καταφέρναμε», υπογράμμισε η ίδια.

Αναφερόμενη στην τροπολογία για τους 300 γιατρούς, η πρόεδρος της Νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας – Πειραιά σημείωσε: «Εμείς αυτά τα είχαμε ζητήσει και τα είχαμε πει εδώ και πολύ καιρό, τώρα υπάρχουν πολλοί παράγοντες, που δεν ξέρω να τους απαντήσω, που άργησε πάνω αυτό το θέμα. Εμείς είχαμε ζητήσει το προσωπικό και μάλιστα λέγαμε ενίσχυση των νοσοκομείων για να μπορέσουμε να τα βγάλουμε πέρα».

«Η ζωή δεν είναι μόνο covid, για αυτο πρέπει να δούμε και να αντιμετωπίσουμε και τους άλλους ασθενείς για αυτό ζητήσαμε και με δική μας παρέμβαση έγινε να μην μειωθούν τα χειρουργεία γιατί θέλαμε να εξυπηρετηθεί ο κόσμος γιατί ήδη υπήρχε αναμονή από το πρώτο lockdown και είχαμε πάει πίσω. Για αυτό κάναμε την παρέμβαση και κρατήσαμε τα χειρουργεία να γίνονται για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Αν εφαρμοστούν πλήρως τα μέτρα θα υπάρξει μια σταθεροποίηση και μετά θα υπάρχει μείωση αλλά αυτό πρέπει όλοι να το κάνουμε γιατί να το κάνουμε οι μισοί πάλι στα ίδια θα βρεθούμε», τόνισε η κ. Παγώνη.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ